Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Buna tuturor! Ma numar si eu printre cei care traiesc cu spaima unui cutremur in Bucuresti. Vreau sa va intreb daca aveti ceva detalii legate de siguranta cladirilor istorice care acum adapostesc institutii de invatamant superior (ex. sediul Polizu al Politehnicii, sediul din Povernei al SNSPA). Din ce se vede pe dinafara, au fost renovate. Dar au fost oare si consolidate? Nu sunt pe listele cladirilor cu risc seismic, dar asta nu ma linisteste foarte tare gandindu-ma la vechimea lor.
Oare cine stie cum se face o consolidare seismica a unui apartament si cat costa ?
Cazul meu e de bloc P+4. M-am uitat cu atentie pe la colturi si sunt niste fisuri, dar nu stiu precis daca sunt de cutremur sau doar tencuiala veche. Ca sa aflu exact ar trebui sa dau jos zugraveala, care e veche, si mai bine nu. E posibil sa fie doar umplutura de ipsos sau ciment pt netezirea peretilor nu foarte drepti la momentul zugravelii, dar nu pun pariu ca e asa, dar parca imi amintesc ceva de asemenea discutii ale alor mei cu zugravii la momentul ala. Hm, si la peretele din sufragerie s-au miscat de curand tevile de la calorifer care trec de la un nivel la altul si s-a desprins din perete brida aia care le fixa, si in loc de beton armat, cum ma asteptam eu, e ceva alb, probabil ipsos, grosime de cca 0,5-1 cm. Dar asta doar pe verticala, de-a lungul tevilor, ca se vede ca sub geam e cel putin beton, probabil armat. Oare ce forma are o sectiune prin placa respectiva, paralela cu podeaua, A sau B ?
________B_________
|_ * * * * * * * * _|
x |_____________|x
Daca ar fi B, s-ar explica umplutura din dreptul tevilor.
\'rmd\' pid=\'14017\' dateline=\'1212666713\' a spus:Buna tuturor! Ma numar si eu printre cei care traiesc cu spaima unui cutremur in Bucuresti. Vreau sa va intreb daca aveti ceva detalii legate de siguranta cladirilor istorice care acum adapostesc institutii de invatamant superior (ex. sediul Polizu al Politehnicii, sediul din Povernei al SNSPA). Din ce se vede pe dinafara, au fost renovate. Dar au fost oare si consolidate? Nu sunt pe listele cladirilor cu risc seismic, dar asta nu ma linisteste foarte tare gandindu-ma la vechimea lor.
rmd, verifica daca cladirile la care te referi se afla pe lista cladirilor expertizate si incluse intr-una din categoriile de risc seismic. Lista se afla aici: http://www.cutremur.net/lista-cladirilor-incluse-in-categoria-de-risc-seismic-din-bucuresti/
Mai multe informatii nu am din pacate =))
Oare cine stie cum se face o consolidare seismica a unui apartament si cat costa ?
Cazul meu e de bloc P+4. M-am uitat cu atentie pe la colturi si sunt niste fisuri, dar nu stiu precis daca sunt de cutremur sau doar tencuiala veche. Ca sa aflu exact ar trebui sa dau jos zugraveala, care e veche, si mai bine nu. E posibil sa fie doar umplutura de ipsos sau ciment pt netezirea peretilor nu foarte drepti la momentul zugravelii, dar nu pun pariu ca e asa, dar parca imi amintesc ceva de asemenea discutii ale alor mei cu zugravii la momentul ala. Hm, si la peretele din sufragerie s-au miscat de curand tevile de la calorifer care trec de la un nivel la altul si s-a desprins din perete brida aia care le fixa, si in loc de beton armat, cum ma asteptam eu, e ceva alb, probabil ipsos, grosime de cca 0,5-1 cm. Dar asta doar pe verticala, de-a lungul tevilor, ca se vede ca sub geam e cel putin beton, probabil armat. Oare ce forma are o sectiune prin placa respectiva, paralela cu podeaua, A sau B ?
________B_________
|_ * * * * * * * * _|
x |_____________|x
Daca ar fi B, s-ar explica umplutura din dreptul tevilor.
Cand a fost construit blocul tau? In ce an?