GeoX1
Administrator
- Scor reacție
- 6
Nici eu nu cred ca Romania se va transforma intr-un Haiti chiar si in ipoteza, putin probabila totusi, sa urmeze un cutremur cu MGR > 7,0. Desi nu prea dau sanse mari unui astfel de eveniment inainte totusi de anul 2014 (eu inclin in continuare sa cred ca un cutremur cu adevarat major ar trebui totusi sa mai intarzie, din 2014 incolo ramane de vazut, poate 2018-2020 conform ultimei prognoze a lui Enescu...dar oricum mai sunt destule incertitudini). Chiar si asa, nu cred ca vor fi rase orasele de pe fata pamantului si Bucurestiul nu va arata ca in Haiti. E vorba totusi de cutremure subcrustale, de adancime mare, iar la o adancime de 135-160 km nu te astepti sa fie ca la unul de la 10 km, nici chiar ca la unul de tip 1977 la 94 km adancime (oricum nu vom mai apuca, in viata noastra, un seism de tip 4 martie 1977). Ceea ce uita lumea, care vad ca "mizeaza" numai pe prabusiri, ca sunt sanse mai mari nu sa cada blocul, ci sa se intample alte accidente in interiorul locuintei. Si acestea se pot petrece chiar si la un cutremur vrancean cu MGR=6,7-7,0, oricum mai probabil decat unul major.