Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Un nou cutremur de 3,1 grade s-a produs aseara la 23h14min ora Romaniei in Vrancea, la 70 km adancime. L-am postat deja \\"unde trebuie\\"...:17::17::17::harhar::32::harhar: Vroiam insa sa va spun ca voi deschide un topic in legatura cu seismul din 1986. Mai intai, pentru ca in aceasta luna se implinesc taman 20 de ani (numar rotund :biggrin::harhar de la acest cutremur vrancean, considerat al treilea ca magnitudine din secolul 20. Desi nu a produs pagube mari in Romania (in Basarabia, insa, a avut urmari destul de severe, 4 blocuri prabusite la Chisinau, stricaciuni serioase si efecte morfologice, tasari ale terenului etc.), a fost totusi un eveniment interesant din mai multe puncte de vedere. Tocmai de aceea, va voi face o sinteza cu factorii precursori ai cutremurului din 1986, asa cum au fost ei prezentati in Revue Romain de Geophysique :harhar: In al doilea rand, si de fapt in continuarea ideii de mai sus, tot in lumina acestor factori precursori, se pare ca exista multe asemanari intre situatia actuala din Vrancea si ceea ce s-a intamplat inaintea cutremurului din 1986, dar sunt si cateva deosebiri interesante.
Oricum, dupa cum merg lucrurile, eu tot inclin sa cred ca Vrancioaia ne cam pregateste ceva ! Pentru ca micile seisme de 3,0 oricum nu schimba, fundamental, situatia. Ele nu dispar complet, nici inaintea cutremurului din 1986 nu au disparut complet ! Cum spuneam, vine ea TOAMNA, draga de ea...:biggrin:
Si daca tot stau pe aci, sa va spun ca pe un bloc alaturat canta o bufnita dar nu asa cum stim noi ci are un cantat mai special adica parca se vaita ; stand pe balcon si fumand o tigara, am vazut si un liliac zburand(cred ca liliac ca altceva nu cred ca mai poate zbura noaptea) era ca o pasare mica care a trecut in viteza , asemanatoare randunicii.:biggrin: