Deci si moldovenii \"stiu\" ca vineee....:tongue::ack:
Pai e in acord, cumva, cu parerile convergente, despre un cutremur important in perioada 2006-2008 (dat cu probabilitatem 75%) sau, cu probabilitate tinzand spre 100%, in perioada 2006-2011 ! Acum, ramane de vazut si cat de mare va fi.
Eu am reprezentat grafic o diagrama cuprinzand cutremurele vrancene cu magnitudinea MAI MARE SAU EGALA CU
3,5 pe scara Richter (Ms), din perioada 1 ianuarie 2005-30 noiembrie 2006. Aici as face o paranteza si as sublinia ca de regula, anomaliile seismice se determina, mai bine zis se formeaza pentru cutremure cu magnitudini peste un anumit prag minim, insemnand ca energia nu se mai elibereaza asa cum trebuie, ca se realizeaza o concetrare de tensiuni, o apropiere a stressului tectonic de un anumit nivel critic (cam asta ar fi semnificatia). I-am trimis poza lui Alex, o sa o puna pe aici cand se rezolva problemele cu serverul. In esenta, incepand din aprilie 2006 se observa o scadere puternica a activitatii seismice, o reducere considerabila a numarului de cutremure cu magnitudinea 3,5+ in intervalul de adancime
110-145 km. Practic, aceasta zona de activitate redusa, foarte redusa chiar (au fost doar 2 cutremure de exceptie), include acea zona critica 110-130 km, dar, ceea ce e iarasi interesant, \"se intinde\" si un pic mai jos, ceea ce e destul de incitant, EarthQuake ! Deci incepe cam in jurul adancimii de 110 km (ciudat:
la 110 km adancime s-a oprit ruptura in 1977!!!!!!), si \"merge\" in jos pana la circa 145 km adancime ! Intr-adevar, mi se pare foarte interesant ca anomalia, zona de activitate redusa, incepe taman in zona in care s-a terminat procesul de rupere in 1977 !!!! Ce zici de asta, EarthQuake ? In rest, sa mai remarcam ca micile seisme din noiembrie s-au grupat, in mare, in 2 zone restranse: una la 100 km adancime, cealalta la 150 km adancime. Ce-o fi la mijloc ??? :hypocrite::whistling:
Alty, cum facem sa iti dau cartile ? Eu joi am prezentarea, cu alte cuvinte \"ma dau in spectacol\" in fata unei audiente mai selecte asa...:wink: Dupa aia voi fi mai lejer, macar cateva zile. Mai ales ca sefu pleaca in Egipt la Cairo, la o conferinta...:wink: Vreau sa iti pasez cartile cat mai repede posibil...eventual o barfim un pic si pe matusa Dodo :harhar::harhar::tongue: