• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (5)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
86 a fost major.
Poate privit absolut. Dar eu cel putin, si cred ca nu numai eu, am perceput cutremurul din 77 o nenorocire si pe cel din 86 o sperietura.
S-a daramat ceva in 86? Nu stiu. Poate ca statul si partidul au avut posibilitatea sa ascunda pagubele si de aici impresia mea si poate nu numai a mea ca n-a fost nimic.
 
SALUTARE LA TOTI :ack:
In sfarsit postez si eu pe situl vostru si am multe de vb:32:mai ales despre seisme:biggrin:
E clar ca asupra vrancei presiunea se intensifica.practic atat placa africana cat si micropl. m. negre preseazza tot mai mult.
presiunea placii africane s-a materializat dupa cum stiti prin seisme dese in spania,italia, franta,...iar la noi prin seisme in banat si in apropiere+in apropierea maramuresului.Se pare ca local seismul acele aprodus pagube mai mari ca cel din 90 din vrancea.IAR LUCRUL CEL MAI INTERESANT SUNT CELE 14 SEISME DE SUPRAFATA PRODUSE IN 6H!!
Eu nu cunosc traseele tuturor faliilor de suprafata din zona dar se obs. ca ultimele seisme au fost la granita judetului vrancea sau in sudul jud. vrancea.Poate au fost gen de presiunea pl. africane:
Am si eu o intrebare pt. cei care cunosc:in 77 explozia de seisme la ce adancimi s-a produs? Cu aproximatie...[/size]
 
eu in \'77 nu m-am speriat pentru ca nu stiam ce s-a intamplat si nu am realizat decat foarte tarziu efectele seismului. Dupa ani buni am inteles cu adevarat ce si cum.
In \'86 eram patita si balansul pe o singura directia m-a cam infricosat plus ca intrase blocul in balans si nu se mai oprea desi cutremurul se potolise.

Bun sosit andy:17:
sosolino este expertul in maruntaiele Vrancei asa ca el te va lamuri ce si cum.
 
andy daca nu suntem aici ne poti gasi dincolo pe www.gfxworld.info si avem aceleasi nickname. Acolo palavragim de toate si trimitem felicitari pe la rude si prieteni....ca avem o mega sectiune de carduri virtuale ffoarteeeeeeee frumoasseeeeeeee:17:
 
E bine ca seria de seisme s-a oprit! dar ramane un indicator al presiunii in continua crestere asupra bl. litosferic din vrancea.
eu zic ca inca nu trebuie sa intram in panica.A FOST DOAR O ACTIVARE TEMPORARA A UNOR MICROFALII DIN ZONA!!
 
Andy, in primul rand bun venit pe forum. :hypocrite::harhar: O sa gasesti multe lucruri interesante comentate aici.
Da, ai dreptate, a fost o activare brusca a unui sistem de fracturi locale situate chiar in zona muntilor de la Curbura. Daca ne uitam la coordonatele geografice ale epicentrelor, vedem ca secventa seismica (asa-numitul \"seismic swarm\")a inceput undeva in partea de nord-nord est a judetului Vrancea, chiar dincolo de paralela 46 grade latitudine nordica, si apoi seismele au migrat progresiv spre sud-sud vest, formand o asa-numita schema de migratie/progresie hipocentrala. Un alt lucru foarte interesant este si faptul ca primul seism din secventa a fost si cel mai adanc, producandu-se la 43 km adancime !!! Urmatorul cutremur din secventa s-a produs la 32 km adancime, iar in continuare evolutia a fost aproximativ ascendenta, indreptandu-se spre partea mai de sus a scoartei terestre, undeva intre 5-25 km adancime. Astfel de fenomene sunt desemnate sub numele de scheme de migratie/progresie hipocentrala. Practic, blocurile crustale s-au miscat progresiv, prin ruperi minore initiate intr-o evolutie ascendenta, cu o tendinta de migratie de la NE spre SV. Acestea sunt elemente care arata ca secventa seismica a fost una interesanta.
Cred ca in lunile care urmeaza vom mai \"vedea\" astfel de secvente seismice crustale, aglomerari de mici evenimente; s-ar putea chiar ca unele dintre aceste cutremure locale, de mica adancime, sa aiba si magnitudini ceva mai mari (sa zicem, de 3-4 grade pe scara Richter). O secventa similara, dar de mai mica amploare (mai putine evenimente) a mai aparut la 31 august 2006, in decurs de circa o jumatate de ora (4 cutremure succedate in interval de circa 30 de minute, la adancimi de circa 20 km, in Muntii Vrancei si in Muntii Buzaului).
Asa face Vrancea noastra, andy. In anii si lunile care preceda cutremure semnificative, \"se gadila\" cumva si scoarta terestra. Chestia asta e interesanta, intr-adevar. Gandeste-te ca in 2004, de pilda, la 30 aprilie a avut loc o serie de cutremure crustale in zona Focsani-Ramnicu Sarat, soc principal de magnitudine 4,1 la 16 km adancime, cu mai multe pre-socuri si o multime de replici, toate in decurs de numai 24 de ore !!!! La vremea respectiva, am zis: HOPA, se intensifica activitatea in crusta terestra...Oare ne pregateste baba ceva ??? :ack::whistling: Pai nu am asteptat prea multe luni, in octombrie s-a produs cutremurul de magnitudine 6,0 pe scara Richter, urmat in primele minute de intensificarea activitatii seismice locale la Ramnicu Sarat.Fenomene asemanatoare s-au mai semnalat si in 1990, 1986,1977...Problema e ca exista o mare variabilitate a intervalului de timp intre momentul aparitiei activitatilor crustale anormale si momentul producerii unui cutremur intermediar important. Deci nu e un \"sablon\" care sa se manifeste identic de fiecare data. Iti dai seama, andy, fiecare cutremur are \"semnatura\" sa proprie, sunt diferente de la caz la caz. Da, cercetatorii considera ca, intr-adevar, exista o corelatie intre seismicitatea crustala din Vrancea si cea subcrustala, dar aceasta corelatie se poate manifesta in multe feluri diferite.
Pe scurt, cred ca vom mai avea astfel de secvente seismice, poate chiar mai intense. Deocamdata, secventa pare a fi incetat, asa ca stam linistiti...:tongue:
 
Alex a spus:
86 a fost major.
Poate privit absolut. Dar eu cel putin, si cred ca nu numai eu, am perceput cutremurul din 77 o nenorocire si pe cel din 86 o sperietura.
S-a daramat ceva in 86? Nu stiu. Poate ca statul si partidul au avut posibilitatea sa ascunda pagubele si de aici impresia mea si poate nu numai a mea ca n-a fost nimic.

:hypocrite: Sunt nevoit sa intervin...Alex vorbeste din punct de vedere al fenomenului geofizic (corect ca a fost un fenomen semnificativ), iar Iepurila se refera la efecte (in 86 aproape nule in sud, ceva in nord/est-necomunicate, mai rau dincolo de Prut):ack::harhar:
Toti ne raportam la efectele cutremurelor si impactul asupra societatii umane (cu formele sale de agregare), deci 1 cutremur major/generatie....:harhar:
 
:tongue:Bine ai venit Andy, seisme doar la suprafata? Unii vorbesc despre adancimi mai mari!:hypocrite::ack::harhar:
 
sorinsov a spus:
Dupa cum stiti deja, ieri m-am intalnit cu Alty sa ii dau cartile...:wink::32::cool::38::wink: Mi-a facut mare placere...dar mai mult il las pe el sa povesteasca...:tongue::wink:  
Reiterez aici mai vechea propunere cu o intrebare: Chiar nu e posibil sa gasim vreo 2-3 ore intr-un week-end, intr-o duminica, sa ne vedem undeva, la un local ceva, sa stam de vorba face-to-face, sa \\"punem nitzel tzara la cale\\" ?? :harhar::hypocrite: Ar fi dragutz, zic eu...macar cativa dintre membrii mai activi...In fine, daca nu si nu, nu mai insist, desi as fi destul de trist in situatia asta :tongue: Macar un acord de principiu, ca reactie pozitiva...

:wink:Sorin, ceva nou?:ack:
 
Alty, ma tem ca nu am nici o noutate, nici o reactie...:ack::tongue::harhar:
Pana una alta, ai trecut pe la libraria Eminescu ? Mai aveau cartea ? :hypocrite::whistling:
 
Asa ca, Sorin zice sa povestesc eu...Pai ar fi multe de spus, oricat de mult as dori sa pun pe Chat/site de multe ori o intalnire permite si intelegerea unor subtilitati (Sorin are un umor care poate fi inteles doar daca il cunosti \"face by face\" altfel interpretezi in fel-si-chip) de exprimare....Sunt curios cum arata penele lui Dodo, sau \"soarele rasare\" al lui Alex...:ack::harhar::hypocrite:
 
Pai Alty, problema e sa se gaseasca vreo 2-3 ore intr-un week-end...duminica, ceva. Sigur ca acum lumea e ocupata, vin sarbatorile, ...:ack:...dar macar un acord de principiu astept...:hypocrite::whistling::harhar::tongue:
 
Alty, ma tem ca nu am nici o noutate, nici o reactie...:ack::tongue::harhar:
Pana una alta, ai trecut pe la libraria Eminescu ? Mai aveau cartea ? :hypocrite::whistling:

Abia am terminat examenul, am intrat in paine (sarcini/ termene/proiecte ...ca la sfarsit de an)..astazi incerc sa trec si prin centru..asa am remarcat ce rau este sa depinzi de o masina (nu am timp sa merg cu mijloacele de transport in comun) si nu gasesc loc de parcare langa Eminescu:tongue:
 
citeste aici:
Data 12.12.2006
Ziarul, pagina Dilema Veche, pagina 8
Tip material stire
Pozitia stanga sus \"Skyline - Andrei Pippidi\":ack:
 
Pune si tu un link, ceva...sunt cam lenes...:hypocrite::harhar::ack:
 
am remarcat ce rau este sa depinzi de o masina (nu am timp sa merg cu mijloacele de transport in comun) si nu gasesc loc de parcare langa Eminescu:tongue:

Cel mai apropiat loc de parcare (non-stop, adica gasesti oricand loc acolo, sau cel putin asa a fost pana acum 1 an de cand n-am mai fost pe-acolo) este in fata senatului: mergi pe Academiei, traversezi Campineanu tot inainte si imediat dupa parcarea aceea mare de pe dreapta faci la dreapta pe prima straduta (pe langa Ministerul Sanatatii, sediul B1 TV, inspre IRSOP), e straduta care se infunda. Loc de parcare gasesti pe stanga, in fata Ministerului Sanatatii, sau daca nu, chiar in capat, in fata intrarii de la Senat, acolo unde sunt semnele cu oprirea interzisa. Poti lasa acolo masina linistit, ignori persoanele care tzipa la tine (portari\'n\'stuff). Se acorda puncte suplimentare daca in timp ce portarul tzipa la tine tu cobori linistit din masina, te opresti in fata lui, te uiti cu totul in alta directie de parca el n-ar exista, stai asa 20 de secunde dupa care te duci la treaba ta fara sa scoti o vorba. :ack: Stai linistit ca sunt inofensivi, am parcat zilnic acolo timp de un an de zile (in urma cu un an) si deja ii cunosc.
 
Alty a spus:
am remarcat ce rau este sa depinzi de o masina (nu am timp sa merg cu mijloacele de transport in comun) si nu gasesc loc de parcare langa Eminescu:tongue:

Cel mai apropiat loc de parcare (non-stop, adica gasesti oricand loc acolo, sau cel putin asa a fost pana acum 1 an de cand n-am mai fost pe-acolo) este in fata senatului: mergi pe Academiei, traversezi Campineanu tot inainte si imediat dupa parcarea aceea mare de pe dreapta faci la dreapta pe prima straduta (pe langa Ministerul Sanatatii, sediul B1 TV, inspre IRSOP), e straduta care se infunda. Loc de parcare gasesti pe stanga, in fata Ministerului Sanatatii, sau daca nu, chiar in capat, in fata intrarii de la Senat, acolo unde sunt semnele cu oprirea interzisa. Poti lasa acolo masina linistit, ignori persoanele care tzipa la tine (portari\'n\'stuff). Se acorda puncte suplimentare daca in timp ce portarul tzipa la tine tu cobori linistit din masina, te opresti in fata lui, te uiti cu totul in alta directie de parca el n-ar exista, stai asa 20 de secunde dupa care te duci la treaba ta fara sa scoti o vorba. :hypocrite: Stai linistit ca sunt inofensivi, am parcat zilnic acolo timp de un an de zile (in urma cu un an) si deja ii cunosc.

In costum, cu cravata si tinuta Business...iti dai seama ca n-o sa se ia niciun portar de mine...:ack:
 
Pune si tu un link, ceva...sunt cam lenes...:harhar::tongue::hypocrite:

pai de unde link? eu am o sinteza pe care o primesc zilnic via e-mail, acolo am remarcat articolul....iar ca sa intri sa accesezi adresa in cauza (care contine sinteza ziarelor) trebuie sa fii inrolat la serverele noastre...deci? Dilema Veche are site? este vorba despre un articol in care se scrie despre cladirile inalte si foarte inalte construite inainte/dupa diverse cutremure...Concluzia este axata pe nepotrivirea arhitectonica, dar sunt si alte idei interesante (statistica acestor constructii, facuta de autorul articolului, este mai importanta):ack:
 
Si cine e autorul articolului ? Ia sa vedem pe siteul lor daca e ceva...:ack::whistling:
 
ok, l-am gasit acum...:ack::smile::hypocrite:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus