Draga Dodo, iar ai incurcat borcanele...ca de obicei :harhar::harhar: Nu am fost la Tismana, care nu e in Arges ! :harhar: Se vede treaba ca erai cam somnambula
:harhar: Deci intai am ajuns la manastirea Trivale (Pitesti)-intr-un cadru extrem de pitoresc, o padurice in care culorile splendide ale toamnei constituiau un decor de neuitat, pe care de altfel l-am imortalizat in mai multe poze. Le voi pune la albumele foto de la Yahoo cand voi avea ceva timp
Aseara am descarcat pozele in computer, si o sa le pun cand voi avea un pic ragaz...n-au intrat zilele in sac ! :angel: In continuare am ajuns la Curtea de Arges. Acolo prima oprire am facut-o la Biserica Domneasca, in prezent mai mult muzeu. Si aici am facut poze, inclusiv in interior (contra unei taxe). Lipsa de organizare se vede in faptul ca nu am gasit pliante, chestii, nimic...desi respectivul edificiu as zice ca ar merita. In schimb, la intrare, o tziganca se oferea sa imi ghiceasca in ghioace ! I-am replicat cu severitate sa ne lase cu prostiile astea si sa dispara imediat, lucru pe care piranda nu l-a facut, ci continua sa se agate de excursioniti/pelerini cu obraznicie !!!!!:ack: Bravos ! Mai departe am ajuns, in sfarsit, la manastirea Argesului. Din pacate, biserica era acoperita de schele, asa ca m-am multumit cu poze in interior si in vecinatatea imediata a bisericii. Si legendara Fantana a lui Manole era acoperita...Totusi nu regret vizita, si imi propun sa mai ajung pe acolo cand nu vor mai fi schele. Mi s-a confirmat ceea ce stiam, anume ca biserica a fost zidita pe niste piloni din lemn de stejar, care piloni s-au intarit de-a lungul timpului, prin mineralizare. Ceea ce explica de ce biserica a trecut totusi cu bine prin multe cutremure mari. Un singur cutremur a afectat-o foarte sever, anume marele cutremur din 1802. Mai precizez ca mi-am mai luat si niste CDuri, unul cu o prezentare multimedia a bisericii din Trivale, alta cu cele mai reprezentative obiective si peisaje ale judetului Arges. Ultimul popas al acestei excursii-pelerinaj (organizate de Patriarhie) l-am facut la manastirea Samurcasesti, langa Bucuresti; in cimitirul acesteia sunt ingropati reprezentanti ai familiei Beldiman (intre care Al. Beldiman, intemeietorul ziarului Adevarul), precum si Walter Maracineanu. Cam asa s-a desfasurat excursia-pelerinaj. Am facut si o multime de poze, cum spuneam. Le voi pune la Yahoo alaturi de celelalte albume foto, dar nu chiar acum, asa ca, Dodo, stai cuminte:harhar:
Pe 12 noiembrie voi face o noua excursie-pelerinaj, organizata tot de Patriarhie, pe Valea Oltului, la Cozia si la manastirea Turnu ! Sper sa avem si atunci vreme buna. Ieri vremea a fost cu adevarat superba, am fost norocosi cu totii; doar dimineata era rece, si acest lucru era mai evident in paduricea de la Trivale, unde cam \"dardaiam\" de frig cu totii. Una peste alta, a fost foarte placut, am vizitat obiective interesante, am facut poze si a fost o zi petrecuta agreabil. Dodo, esti invidioasa ? :worthy:
P.S: Hai, draga Dodo, nu ma boscorodi ca ti-am trimis sms-uri. In loc sa-mi multumesti ca m-am gandit la tine sa iti impartasesc ce fac si pe unde sunt, tu ma ciocanesti asa...:ack: Nu am vazut ciocanitoare...:8: