• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (5)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
:ack:Dodo e secretara de servici si atat:ack:
Acum precis doarme ca un titirez obosit si eu mor de somn din cauza lui:ack:
 
Draga Dodo, iar ai incurcat borcanele...ca de obicei :harhar::harhar: Nu am fost la Tismana, care nu e in Arges ! :harhar: Se vede treaba ca erai cam somnambula :unsure::harhar: Deci intai am ajuns la manastirea Trivale (Pitesti)-intr-un cadru extrem de pitoresc, o padurice in care culorile splendide ale toamnei constituiau un decor de neuitat, pe care de altfel l-am imortalizat in mai multe poze. Le voi pune la albumele foto de la Yahoo cand voi avea ceva timp :unsure: Aseara am descarcat pozele in computer, si o sa le pun cand voi avea un pic ragaz...n-au intrat zilele in sac ! :angel: In continuare am ajuns la Curtea de Arges. Acolo prima oprire am facut-o la Biserica Domneasca, in prezent mai mult muzeu. Si aici am facut poze, inclusiv in interior (contra unei taxe). Lipsa de organizare se vede in faptul ca nu am gasit pliante, chestii, nimic...desi respectivul edificiu as zice ca ar merita. In schimb, la intrare, o tziganca se oferea sa imi ghiceasca in ghioace ! I-am replicat cu severitate sa ne lase cu prostiile astea si sa dispara imediat, lucru pe care piranda nu l-a facut, ci continua sa se agate de excursioniti/pelerini cu obraznicie !!!!!:ack: Bravos ! Mai departe am ajuns, in sfarsit, la manastirea Argesului. Din pacate, biserica era acoperita de schele, asa ca m-am multumit cu poze in interior si in vecinatatea imediata a bisericii. Si legendara Fantana a lui Manole era acoperita...Totusi nu regret vizita, si imi propun sa mai ajung pe acolo cand nu vor mai fi schele. Mi s-a confirmat ceea ce stiam, anume ca biserica a fost zidita pe niste piloni din lemn de stejar, care piloni s-au intarit de-a lungul timpului, prin mineralizare. Ceea ce explica de ce biserica a trecut totusi cu bine prin multe cutremure mari. Un singur cutremur a afectat-o foarte sever, anume marele cutremur din 1802. Mai precizez ca mi-am mai luat si niste CDuri, unul cu o prezentare multimedia a bisericii din Trivale, alta cu cele mai reprezentative obiective si peisaje ale judetului Arges. Ultimul popas al acestei excursii-pelerinaj (organizate de Patriarhie) l-am facut la manastirea Samurcasesti, langa Bucuresti; in cimitirul acesteia sunt ingropati reprezentanti ai familiei Beldiman (intre care Al. Beldiman, intemeietorul ziarului Adevarul), precum si Walter Maracineanu. Cam asa s-a desfasurat excursia-pelerinaj. Am facut si o multime de poze, cum spuneam. Le voi pune la Yahoo alaturi de celelalte albume foto, dar nu chiar acum, asa ca, Dodo, stai cuminte:harhar:
Pe 12 noiembrie voi face o noua excursie-pelerinaj, organizata tot de Patriarhie, pe Valea Oltului, la Cozia si la manastirea Turnu ! Sper sa avem si atunci vreme buna. Ieri vremea a fost cu adevarat superba, am fost norocosi cu totii; doar dimineata era rece, si acest lucru era mai evident in paduricea de la Trivale, unde cam \"dardaiam\" de frig cu totii. Una peste alta, a fost foarte placut, am vizitat obiective interesante, am facut poze si a fost o zi petrecuta agreabil. Dodo, esti invidioasa ? :worthy:
P.S: Hai, draga Dodo, nu ma boscorodi ca ti-am trimis sms-uri. In loc sa-mi multumesti ca m-am gandit la tine sa iti impartasesc ce fac si pe unde sunt, tu ma ciocanesti asa...:ack: Nu am vazut ciocanitoare...:8:
 
Esti chiar culmea:ack:
Ce mare diferenta este intre Tismana si Trivale?:harhar:
Ei poftim si la tine. Incep amandoua cu T!!!:harhar:
 
Multumim pentru impresiile din calatorie, asteptam si ceva poze .
Noutati majore vad ca nu prea sunt; deci baba tace si le face.
Problema este cand le va face si cu ce naduf isi va scutura cojocul!:harhar:
 
Sorinas, problema e Dodo. Dupa ea, nu fac nimic bine. Ca va povestesc impresii de calatorie, nu e bine. :harhar: Ca nu mai zic nimic, iarasi nu e bine cica sunt suparacios. :unsure::ack::unsure: Ce sa mai zic si eu, sorinas ? Sa nu imi vina sa imi iau campii ?? \"Dincolo\" (pe gfx...) mneai imi reproseaza si imi da peste nas ca as fi \"invers\". :worthy: Dodo, nu ma intereseaza ce ai vrut sa spui (as putea sa iti atrag atentia ca nu sunt \"pe invers\", dar probabil ca orice as zice tot m-ai face asa si pe dincolo) !!!! Chiar ma supar si eu. Sigur, mai bine ar fi sa nu ii raspund si sa trec cu vederea ce caraie...ar fi mai intelept asa:biggrin: Am si eu destule griji, chiar mari de tot, ca sa ma mai stresez degeaba cand Dodo ma cloncane si imi interpreteaza gresit intentiile. Asta e, sunt resemnat cu ideea.

De acum incolo voi fi foarte impersonal, si, in orice caz, nu voi mai povesti impresii de calatorie, fiindca Dodo ar gasi ea ceva sa se ia de mine. E maestra la asa ceva, stim noi :harhar: Am avut cele mai bune intentii cand v-am impartasit impresii din calatorie, si as ruga-o mult pe Dodo sa retina acest lucru. Nu pot sa nu imi ies si eu din pepeni cand imi reproseaza, textual, ca, citez, \"sunt invers\". E jenant, totusi. Dar, cum spuneam, e cazul sa nu mai iau in seama si sa fiu extrem de sobru de acum incolo.
 
Multumim pentru impresiile din calatorie, asteptam si ceva poze .
Noutati majore vad ca nu prea sunt; deci baba tace si le face.
Problema este cand le va face si cu ce naduf isi va scutura cojocul!:harhar:

Da, sorinas, activitatea seismica in Vrancea a ajuns la un nivel extrem de scazut, e o stare de \"inghet seismic\", as zice. :harhar::unsure: ...Cat va mai dura, nu stim. Important e ca nu e iminent Cel Mare pe termen foarte scurt, adica putem dormi linistiti zilele si saptamanile urmatoare. Un cutremur mare, chiar si unul vrancean, are totusi niste precursori, sub o forma sau alta, adica niste amplificari ale activitatii seismice, roiuri, migratii epicentrale si hipocentrale, activitati crustale anormale etc. De asta spun ca deocamdata putem sa stam linistiti, urmand sa vedem ce se va intampla in perspectiva. Se pregateste un cutremur important, acest lucru e clar deja. Ramane de vazut cat de mare va fi, si cand. Deocamdata nimic nu indica faptul ca acest seism se va produce anul asta. Nu sunt semne de amplificare progresiva a activitatii. Nu bag mana in foc peste ce va fi in interval de o luna de acum inainte, in noiembrie pot aparea semne, dar, repet, deocamdata activitatea e stationara si scazuta. Asta e tot ce se poate spune.
 
buna sa va fie inima, :harhar:, am de raspuns la cateva intrebari (fara sa devin un mare specialist sunt in situatia de a prezenta cateva \"tendinte\" in miscarile tectonice din RO, prezentarea o fac int-un cerc restrans...va genera costuri....), din cele citite mai devreme inteleg ca \"pridictibilitatea\" este relativa? Din analiza (pur statistica prezentata pe site-ul infp, statistica realizata pe grupe de magnitudini de ex intre 4,0 si 4,9, 5,0 si 5,9 etc) reiese o periodicitate cel putin uimitoare......Nu ma refer la \"baba\" ci la hataneli de 6,0-6,5 care au o ciclitate mult mai evidenta.....De aceea am intrebat daca exista ceva legat de modul de comportament in cladirile inalte (fara trimiteri a la\' Dodo....).....Am inteles (cel putin am incercat) fenomenul Carlton, Casata...dar astazi se construiesc in draci cladiri de peste 80 m
 
:ack:Ma barfiti?:unsure: Nu pot lipsi din zona ca gata tabarati sa ma cheliti de fulgi.:unsure:
Nu am insinuat nimic si cel mult a iesit vreo aiureala din greseala dl cutremurici:ack::harhar::worthy::harhar:
 
Vaz ca baba e adormita tun, lesinata, ce mai :harhar::harhar::harhar: Tace malc...nici macar sa \"sforaie\" sau sa maraie in surdina nu se-ncumeta :unsure::wink:
 
Deci, ca asa trebe\' concluzionat, harti avem :harhar:(undeva pe la Domnu\' Marmureanu-cu ajutorul vostru si pe acest site), dar de frica sa nu \"panicam\" nu se publica decat \"spre stiinta\" persoanelor autorizate (proiectanti/constructori:angel:). Stie cineva daca se pot cumpara asemenea harti (informatii), de la cine, cu cine ar trebui sa iau legatura?:harhar:
 
Crede-ma ca daca as sti, cred ca a doua zi dupa ce le-as cumpara ar fi aici puse pe site. :harhar: Nu cred ca sunt de vanzare nicaieri, fiindca INFP nu are din punct de vedere legal dreptul de a comercializa astfel de materiale. Fiind institutie platita de la buget, ar trebui sa faca publice rezultatele cercetarilor sale.

Dar, ca la noi la nimenea.:harhar: Hartile respective nu au ajuns nici la inginerii constructori, nici la arhitecti, probabil ca stau bine inchise intr-un safe de la INFP (si safe-ul cumparat, evident, tot din bani publici). :unsure:

Ce este interesant este ca foarte multe informatii referitoare la cercetarile INFP ajung in strainatate, la institutii de profil din alte tari. :51:Si aceste institutii au \"nesimtirea\" de a le publica pe site-urile lor, fara sa le pese ca ar putea crea panica in randul romanilor. :3:Va dati seama cat de iresponsabili sunt strainii?!?!?!:worthy:

Asa cum s-a intamplat cu seismogramele cutremurelor din 1977 si 1986, pe care le-am obtinut de la italieni, probabil ca tot asa o sa reusim sa vedem si hartile facute de dl Marmureanu, tot de la straini. :43:INFP-ul nu vorbeste cu romanii, ca nu avem probabil inteligenta necesara de a-i intelege fara sa ne panicam. Probabil ca sa obtinem informatii de la INFP trebuie sa avem cel putin 2 facultati (dintre care una mintala, evident, iar cealalta de geografie-geologie).:unsure:
 
Nici altcineva? INCERC? universitatea de constructii?...Am vazut pe niste harti (cu aplasamentele punctelor de citire) ca este implicat si UTCB.....Ca universitate nu publica asemenea informatii?
 
Eu nu le pretind lui Marmureanu&Co sa vina la TV si sa trambitzeze peste cate luni vine Cutremurul cel Mare. Dar cred totusi ca orice institutie serioasa, nu numai de profilul lor, ar trebui sa aiba macar un site mai acatarii, si tinut cat de cat la zi. Am mai discutat despre asta. Vedem ca site-ul INFPului e complet depasit, lista de cutremure din toata lumea (cica \"recente\"!!! :harhar::harhar::unsure::harhar::unsure:) s-a oprit undeva la 11 sept (sic !!!! :worthy::harhar:)...Pesemne ca baietii au altele pe cap decat sa mai actualizeze un amarat de site...:angel:
 
:harhar: traiasca....de site-ul infp nu mai am nevoie:harhar::unsure::harhar:, in afara de cele ~20.000 de cutremure din Ro:green: nu am reusit sa aflu....am luat informatii mai multe de pe cutremur.net :harhar::biggrin::unsure:
 
Cica la UTCB (probabil impreuna cu altii dela infp, incerc) s-ar derula un program cu finantare UE si specialisti japonezi....unul dintre scopuri ar trebui sa fie si informarea celor care au tangenta cu domeniul...tongue::harhar: sunt curios cum de cei de la situatii de urgenta (care trebuie sa faca hartile cu/de riscuri din Ro) nu au habar/poate nu au toate:whistling: informatiile, astfel incat sa le prezinte si altora...Ca de obicei nu stie Rada.....ce face Baba:32::harhar:
 
Noua ne pasa de ce se intampla, am trecut prin cateva zguduiri si avem oarece amintiri si ar fi total aiurea sa le pastram pentru noi. Asa cum altii ne-au invatat sau am trait diverse fenomene pe pielea noastra este normal sa impartasim si altora ce stim. Cert este ca acest site i se datoreaza lui Alex si merita toate felicitarile pentru ca ii pasa si il preocupa.
 
la fel, numai ca viata m-a impins si spre alte activitati, subscriu la multumirile adresate lui Alex:smile:, la care le-as adauga si pentru voi...cei care tineti acest forum treaz:clapping::harhar::clapping:
 
Neavand un profil tehnic (constructii) sau universitar (geologie+geofizica) astazi am avut parte de un punct de vedere al unui specialist in cutremure (din tabara constructii)....:angel:Mi-a atras atentia ca nu trebuie sa mai vorbim doar despre magnitudine (care nici nu apare in vreo formula matematica legata de rezistenta cladirilor:23:) ci mai degraba de acceleratii, forte, greutati.....distante fata de epicentru....am reuzit sa vad niste acceleratii masurate cu un dispozitiv amplasat intr-o cladire inalta, la cutremurul de 6 grade Richter din 2004, interesant...Harta Bucurestiului unde e?:harhar:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus