Multumim frumos, filip, pentru aprecieri...:hypocrite::hypocrite:
Intr-adevar, dupa cum spunea si Alex, motivatia oficiala ca \"nu dam informatii ca se creeaza panica\" este nesustentabila, ca sa folosesc si eu un termen utilizat pana acum in alte contexte. Ce e asa crima sa informezi opinia publica in legatura cu riscul seismic pe teritoriul Romaniei ?? Ce e asa din cale afara sa furnizezi informatii pragmatice in legatura cu seismele din trecut ??? Nu am pretentia sa vina cu trambitza la tv sa ne spune ce cutremure vin si cand ! Nu ! Dar, despre ce a fost si despre ce potential exista, in zonele seismogene din tara, de ce sa nu stie lumea ??? :biggrin::ack::harhar: Apropos de cutremurele din trecut, trebuie sa recunosc ca am fost norocos sa gasesc lucrarea celor 2 istorici, care au avut rabdarea sa caute, sa cotrobaie prin arhive, prin cronici, prin insemnari bisericesti si ceasloave pentru a pune cap la cap informatii, zic eu, extrem de interesante despre manifestarile cutremurelor din Evul Mediu. Fiindca acele informatii, indiferent de gradul lor de spectaculozitate, evident si cu o anumita nota de subiectivism, tot sunt in masura sa ne arate felul in care s-au manifestat in trecut marile cutremure vrancene, stiut fiind faptul ca o lege inexorabila ne spune ca ce a fost in trecut se va repeta si in viitor. Vrancea va mai da cutremure mari, sa fim constienti, multe milioane de ani de acum inainte. Pana se digera acel fragment litosferic in mantaua superioara va mai trece un car de ani.