Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vrand-nevrand, va trebui sa fim constienti ca un cutremur important va avea loc in Vrancea si in acest inceput de secol. In ultimii 600 de ani seisme importante (M=6,9-7,7) s-au produs in 1411, 1516, 1605-1620, 1701, 1802, 1908, asa ca eu nu prea cred ca vom fi scutiti mai devreme sau mai tarziu de un astfel de cutremur. Si nu le pretindem celor de la INFP sa iasa pe post sa trambiteze cand vine sau nu cutremurul si cat de mare va fi. Dar sa nu se mai planga totusi ca lumea e needucata de vreme ce nu se spune cum stam in materie de risc seismic, ce cutremure importante au avut loc in trecut in Vrancea, dar nu numai (sa nu uitam ca si alte zone seismice ne pot face probleme, de exemplu cutremurele fagarasene pot afecta anumite obiective urbane si industriale din Arges, Valcea, Sibiu, cu potential de risc major)...Adica, cei 2 istorici din ca caror carte am pus descrierile cutremurelor din secolul XVIII au avut rabdarea sa buchiseasca cronicile si textele bisericesti pentru a pune cap la cap o serie de informatii interesante despre modul cum s-au manifestat marile cutremure semnalate la noi in perioada medievala...:hypocrite: Ma intreb daca cei de la INFP au cartea respectiva ??? Le-o recomand cu multa seriozitate. Cartea are in final si un tabel-catalog, o lista de cutremure romanesti din perioada 1348-1800, lista mult mai cuprinzatoare decat catalogul disponibil online in prezent. Spun asta si in atentia vizitatorilor \\"speciali\\"...:biggrin::biggrin::harhar: