Eu sunt crestin-ortodox, dar nu neaparat dogmatic pana la sange, cred in ecumenism pentru apropierea prin credinta a tuturor crestinilor si la 63 de ani cred ca am inca \'\'open mind\'\'!
Mucenicii au fost dogmatici pana la sange, mai precis sangele lor. Saracii de ei au avut mintea inchisa... spre deosebire de ecumenistii de azi care au \"open mind\".
\"Apropierea prin credinta a tuturor crestinilor\". Prin credinta in ce? In erezii?
Una e sa existe dialog, si intelegere, si alta e sa se faca rugaciuni in comun, si de dragul intelegerii unii sa renunte la credinta lor, si astfel sa iasa un ghiveci ecumenic si eretic.
Esti ortodox ori nu esti. Nu exista expresia: \"Sunt putin ortodox, putin catolic, putin din toate\". Atunci nu mai esti nimic, ci doar un om care sacrifica adevarul de dragul intelegerii cu ereticii care hulesc pe Dumnezeu.
Cineva spunea: \"Fiecare trebuie sa creada in ceva. Eu cred ca as mai bea o bere!\" Cam asa vad unii ecumenismul. Ce atata dogma, teologie, si altele. Haideti sa ne intelegem, sa lasam \"prostiile\" astea deoparte si sa ne iubim sa bem si sa cantam. Ce bun e ecumenismul!
Dar deja e off-topic si discutia nu are nici o legatura cu cutremurele... asa ca e ultima data cand mai discut pe tema asta. Credinta e o chestie intima a fiecaruia.
Ca doar nu vom rezolva noi aici pe forum probleme ce tin de mii de ani.
Le doresc catolicilor: Zile libere fericite si distractive.