• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Discutie: cum actionam dupa seism si cum ne pregatim

Erata: ce e drept, mai am ceva amici prin zona :harhar: :ack: :ack:...eu ma refeream la rude, membrii ai familiei...:harhar: :harhar: :harhar:
 
Solutia aleasa de mine este mersul pe jos. Bine, asta e solutia finala.
In curand (maxim 2 saptamani) o sa am la birou un rucsac pregatit tocmai pentru astfel de chestii. Un rand de haine, ceva mancare, apa si alte chestii.
 
Uite spatiul viran din spate de la Budimex

[attachment=454:post_1_1212663304.attach]
 
o sa ma luati la misto dar eu cred ca rolele si bicicletele sunt perfecte in astfel de cazuri...
in stanga este si un patrat de verdeata..acolo ce este?
 
Bun topic :ack:
Eu locuiesc in Pantelimon, aproape de intersectia cu Baicului.
In caz de catastrofa, locul de aprovizionare declarat de IGSU este Piata Delfinului.
In zona am un parculet si ceva zona cu case.
Daca sunt la munca, mi-e mai putin frica de colapsul cladirii. Cladire de 5 etaje, pe structura metalica. O sa se miste ca la balamuc, dar nu prea mi-e frica colaps. Oricum, avem zone destinate de adunare, si o procedura care se exerseaza periodic.
Ca si provizii, daca am acces la ce am in casa sau in masina, nu prea imi fac probleme. Daca nu, atunci am o problema.
Am deja un plan de plecare din Bucuresti, in caz de nevoie.
Mai trebuie sa mai lucrez la un plan de intalnire cu nevasta.
La capitolul comunicatii, am un radio cu manivela (nu are nevoie de baterii), am walkie-talkie care testate in camp liber bat peste 30 km (in Bucuresti nu am testat decat vreo 4 km si functionau). Radioul si statiile au acumulatori interschimbabili, deci pot sa incarc acumulatorii cu dinamul radioului.
Mai trebuie sa fac rost de masti de gaze. Mereu imi propun, dar pana acum...
Cam atat deocamdata, daca aveti intrebari, va rog sa le puneti, pentru ca nu ma prea pricep sa vorbesc fara sa fiu intrebat.

Cand am locuit in Pantelimon stabilisem Parcul Morarilor ca loc de intalnire. Nu stiu de ce IGSU a ales piata Delfinul, este aglomerata, nu ai loc de tarabe, in spate ai lacul deci nu ai loc iar in fata sunt blocuri de 10 etaje precum si cel de 14 etaje... ciudata alegere. Sunt riscuri dupa parerea mea ca zona sa nu mai fie functionala...

P.S. Aici nici nu stim ce intrebari sa punem, pur si simplu venim fiecare cu scenarii si idei :ack:

De un lucru trebuie sa ne ferim - sa plecam aiurea cu masinile si sa blocam circulatia si sa ne gasim cel mai apropiat loc ferit de cladiri inalte.
Ce ne facem daca seismul vine ziua? Multi dintre noi lucreaza in zone centrale...pe metrou va fi omor daca circula..Ratb va fi in colaps...masinile mici vor sta in trafic ore intregi..deci atunci ce facem?

Riscurile ca drumurile sa fie blocate si sa trebuiasca sa-ti parasesti masina departe de casa sunt foarte mari. Deci masina nu este o varianta fiabila. RATB va fi blocat, traficul va fi blocat iar metroul nu o sa functioneze cu siguranta cel putin 2 ore dupa seism cat le trebuie celor de la Metrorex sa verifice instalatiile sa vada daca e sigur sa mai functioneze metroul.

Deci eu cred ca singura solutie fiabila este mersul pe jos. Intr-adevar, dureaza mai mult, dar cel putin stii ca ajungi cu siguranta la destinatie. Cu bicicletele nu te iau la misto, ba mai mult decat atat cred ca or sa se fure in draci dupa seism (si scuterele la fel).
 
Rolele ar fi o chestie buna dar nu toti stiu sa mearga pe ele. treci mai usor de eventuale obstacole.
 
Pentru zona Iancului zone mai sigure ar fi stradutele cu case (Matasari, Agricultori), parcul de langa scoala din spatele cladirii PRO TV... cam atat mi-a venit in minte...
 
Este bun si scuarul din Piata Iancului unde sunt semafoare. Este curtea Liceului din zona Scoala Iancului( are niste terenuri mai mari).
 
Ca mi-am adus aminte, in caz ca trebuie mers pe jos, pregatiti-va o pereche buna de bocanci.
Fara incaltaminte buna, nu poti merge mult pe jos...
 
:ack:daca afara sunt 40C...sa mergi tu in bocanci..eu prefer o incaltaminte comoda dar solida...:ack:
daca imi pun bocanci o sa ma transform in zepellin umblator:whistling:
 
Bocancii buni pastreaza piciorul la temperatura normala chiar daca afara sunt 50 de grade si sunt atat de comozi incat sa poti umbla kilometri intregi. S-au dus vremurile in care bocancii insemnau o incaltaminte grea, incomoda si obositoare. Evident, nu vorbim de bocanci de 240.000 din complexul Europa. Daca te uiti pe niste site-uri de profil pentru backpackers sau hikers ai sa gasesti.

Daca seismul care va urma va fi devastator (7,7-7,8) o sa trebuiasca incaltaminte rezistenta. Pe strazi ai putea sa intalnesti apa de la tzevile sparte, cioburi, bucati de caramida sau beton, tot felul de obiecte metalice. Incaltamintea va trebui sa reziste la astea si sa nu oboseasca piciorul, sa ofere si un suport pentru efortul deosebit pe care il va suporta, iar bocancii sunt singurii care indeplinesc toate cerintele astea.
 
Despre bocancii de care vorbeam:

Hiking boots are constructed to provide comfort for miles of walking over rough terrains, and protect the hiker\'s feet against water, mud, rocks, and other wilderness obstacles. Most hiking boots are also designed for other outdoor activities hiking, backpacking, climbing, mountaineering, trail running, casual outdoor wear and water sports.

Hiking boots support the ankle to avoid twisting but should not restrict the ankle\'s movement much. They also must be fairly stiff to support the foot. A properly fitted boot can ensure protection against blisters and other discomforts associated with long hikes on rugged terrain.
 
Eu am o pereche de BIT-uri care sunt grozavi si la 40 de grade. Bocanci.
Sper ca vara asta sa ma innoiesc :ack:
 
Desi workboots nu hiking boots, Caterpillar rulez :ack:
 
Corect.
Aveam Caterpillar la fostul job. Work&safety boots. In 4 ani de purtat zilnic, nu am avut ce sa le fac....
 
De retinut ceva foarte important- protejati ochii celor care au petrecut mai multe zile in intuneric. Mi-am amintit acest lucru privind imaginile din China.
 
Eu am cateva dileme, incerc sa imi imaginez niste solutii, dar nu imi vine nimic in cap:
- cum as putea lua legatura cu parintii aflati in alt oras, mai repejor;
- pentru transportarea copilului mi-am asigurat un wrap, deci mobilitate am, dar ar fi oare recomandat sa plimb copilul printre daramaturi si cel mai probabil gemete si urlete pana la locul de intalnire; si apoi daca o fi noapte si frig afara, unde sa ma adapostesc.

Are cineva copii pana in 3 ani? Cum faceti cu ei?

La ultimul cutremur (cel de pe la ora 10 noaptea) din 27 de familii am fost singurii care au iesit afara dupa cutremur, restul vecinilor nici nu au deschis macar usile, asta in cazul in care s-au trezit.
 
Legatura cu parintiii...
Eu vad 2 solutii. Porumbei calatori sau statii de radioamatori. Pentru statiile respective, ori va luati voi autorizatiile si echipamentul, ori te interesezi de cel mai apropiat radioamator de tine si de cel de langa parinti. Si stabiliti cu ei sa tineti legatura...
Cu copilul, nu stiu ce as putea spune... Probabil ca nu ar fi rau sa ai pregatit un cort de iarna si o soba cu propan.
 
poate mi se pare dar voi creati scenarii pentru o catastrofa planetara nu pentru un seism...
stiu ca fiecare se gandeste la cei dragi in caz de ceva rau...dar sa fim optimisti.
 
Back
Sus