Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
GeoX a spus:Ce vroiam sa mai spun e ca acum, la peste 10 ani de la cutremurul din 2004, inca nici un 5,9-6,0 in Vrancea. Mai vedem in 2015-2016...dar cred totusi ca mai trebuie si o intensificare la est.
nelu a spus:Mi-e greu sa inteleg teoria potrivit careia daca scapam anul asta de un 5,5+ nici nu o sa mai urmeze ceva pana dupa 2018. Si cred ca nu are baza reala, cum nu ne putem baza pe ce s-a intamplat in trecut. De ce am intra in 3 ani de liniste?! Este o afirmatie gen 2022-2040-2060.
nelu a spus:Nu sunt de acord nici cu teoria statistica, cum ca la 35 de ani in Vrancea se produce un cutremur important, pentru ca acei 35 de ani sunt o medie, ce se pot dovedi a fi 60, 20 sau 13.
GeoX a spus:Oricum, ideea pe care o subliniez iar e ca seismele moderate si mici nu descarca nimic. Am mai auzit voci care spun ca daca sunt multe cutremure mici sau moderate nu mai vine nimic. Nu e chiar asa, ba dimpotriva. Ca de aia spuneam ca mai degraba perioadele de stabilitate relativa (privite in ansamblu, nu la nivel de saptamana sau luna) sunt benefice asa.
nelu a spus:real32, apreciez interesul spre cifre, dar la ce mi-ar folosi acestea si ce rost au calculele pentru a ajunge la acele rezultate, daca marja este de + sau - 64 de ani. Si de ce pliem calculele dupa rezultat si nu invers? Adica nu vad rostul unor calcule sofisticate, daca nu vom avea si rezultate. Sigur ca d.p.d v. stiintific aceste lucruri inseamna ceva si probabil ca raman scrise, dar cam raman in aer.
Repet, in opinia mea se pune prea mult pret pe statistica si cifre, care le putem nuanta pentru un rezultat cat mai bun, dar pana atunci, marjele sunt imense pentru o viata de om.