Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
GeoX a spus:De 10 ani Vrancea nu a mai dat un cutremur moderat cu focar la foarte mare adancime, deci mai jos de pragul h = 140 km. Eu cred in continuare ca primul cutremur moderat (ML=5,5+), indiferent cand se va produce el, va avea loc la foarte mare adancime (140-160 km) iar epicentrul va fi plasat pe linia vestica, undeva pe centru-vest asa. Aceasta ar fi un cutremur tipic pentru Vrancea, iar eu cred ca e cazul sa ne mai asteptam si la chestii tipice de la Vrancea, nu doar la atipice. Ca atunci de ce mai sunt tipice cutremurele de la 140-150 km, nu ?
GeoX a spus:Ramane de vazut daca se mai produce un cutremur moderat de magnitudine 5,5+ in acest an, cel mai probabil ar fi sa fie in toamna si, de asemenea, ar fi de asteptat sa avem un cutremur moderat de foarte mare adancime pe centru-vest, nu a mai fost din 14 mai 2005. Inclin sa cred ca seismul de magnitudine 4,9 din 29 martie 2015 (adancime 142 km, centru-vest) ar mai "cere" o reactie moderata la toamna.
GeoX a spus:Jumatatea estica a faliei Nord-Anatoliene, de mare interes si pentru noi, nu prea are cum sa se mai riupa semnificativ, s-a tot rupt din 1939 incoace. Am semne de intrebare in legatura cu unele segmente de pe falia Est-Anatoliana (care insa se misca mult mai rar decat NAF) dar si in legatura cu unele zone din nord-vestul Iranului, mai ales zona TABRIZ.