• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Protectia civila

Asta noi stim. Nu mi-am pus problema de tsunami ci de cum reactioneaza cei care nu stiu: lumea si autoritatile - desi autoritatile s-ar putea sa stie.

Atunci cred ca nu mai inteleg nimic:ack:.....Toata discutia de mai sus a fost apa de \"mare\":ack:....La Constanta nu s-au simtit cutremurele ca la Bucuresti..Deci care este rostul intrebarii?:ack::harhar::hypocrite:

......Dupa 12 ore de la dezastru stii care va fi cea mai mare problema? Looting-ul, sau mai bine zis hotii care vor fura din magazine, vor devasta casele oamenilor si vor fura cam tot ce se va putea fura. Crezi ca beneficiem de fortele de ordine necesare ca sa tina in mana o astfel de situatie?....

Continui raspunsurile punctuale....

Aici sunt mai multe aspecte....O abordare ar tine de psihologia maselor in caz de dezastru versus modul de actiune al hotilor...Oamenii sunt speriati de amploarea cutremurului/de zvonurile neconfirmate/de informatiile contradictorii..Sa nu se uite de acel banc cu zvonerii si raspandacii (care ne caracterizeaza ca mod de a aplica in caz de...).
Pe acest fond hotii de meserie vor incerca sa profite de slabiciunile sistemului..atat centralizat-lipsa politistilor (datorata si numarului limitat-desi exista politia comunitara..DAR si ei sunt oameni si pana ajung la servici...tot va exista un delay speculat de \"oamenii\" de meserie), cat si punctual (firme, banci, magazine cu produse scumpe, hipermarketinguri)...problema a fost si va fi intotdeauna ..trebuie sa existe un mod de actiune care sa descurajeze asemenea tentative..
O alta abordare tine de experienta \'77...Cu care eu nu am fost de acord....NU SUNT DE ACORD SA FIE IMPUSCATI OAMENI PENTRU CA AU FURAT....Aici as propune ca toti sa respecte o regula elementara...statul nu este/va fi \"muma\" tuturor...indiferent cat de mare/mica este placinta nu o poti impartii in si mai multe parti...De aceea trebuie ca fiecare om sa-si asigure bunurile...dar despre asta am sa vorbesc in alt topic

Corect, Alty. Dar ce vreau eu sa mai spun e urmatorul lucru. Bine-bine, in 77 s-a refacut, chipurile, Bucurestiul intr-o luna-doua si totul a fost bine ! Dar s-a refacut oare cu adevarat ? E o intrebare cinica si rautacioasa, stiu...:ack::harhar: Stim cu totii cum e fost treaba cu asa-zisele consolidari, in realitate spoieli antiseismice, crima curata, ce mai ! Multe dintre blocurile afectate serios la structura de rezistenta nu au primit, de fapt, decat simple spoieli ca sa arate bine ! Ma tem ca zicala AFARA E VOPSIT GARDUL SI INAUNTRU E LEOPARDUL are o mare doza de bun-simt si realism in ea ...:hypocrite::ack::harhar:

sorinsov a spus:
Corect, Alty. Dar ce vreau eu sa mai spun e urmatorul lucru. Bine-bine, in 77 s-a refacut, chipurile, Bucurestiul intr-o luna-doua si totul a fost bine ! Dar s-a refacut oare cu adevarat ? E o intrebare cinica si rautacioasa, stiu...:ack::harhar: Stim cu totii cum e fost treaba cu asa-zisele consolidari, in realitate spoieli antiseismice, crima curata, ce mai ! Multe dintre blocurile afectate serios la structura de rezistenta

Dar de motto-ul meu ce zici ? :ack::harhar::hypocrite::harhar:

Pai nu-i asa ?? :hypocrite::tongue::ack:

Pai nu-i asa ?? :harhar::tongue::hypocrite:

Off topic: Nu sunt cel mai in masura sa spun ce te reprezinta cel mai bine, dar daca accepti putin umor (nu extraordinar de fin)
:ack::whistling:Mai bine nu vrei acel ceva...pentru ca-ti place riscul de a fi considerat imoral....iti place riscul de a suporta rigorile legii incalcate...NU iti place sa fii gras....HiHiHiHI...este un motto plin de tilc...noi Ro suntem cei mai imprevizibili oameni de pe Terra...superficiali dar avem si cateva chestii care au implicatii extraordinar de profunde ....\"Cand se sparge mamaliga...\"

Pe topicul de protectie civila voi ciripiti despre moto si cirese?:ack:
Le dam cirese la raniti ca sa le ridicam moralull sau ce:ack:
cred ca e mai simplu sa le fac filozofia auto-moto decat sa le pun atele:harhar:

...Deci care este rostul intrebarii?:ack::harhar::hypocrite:
Mi-am pus problema cum functioneaza la noi pentru o masa de oameni obisnuiti, informati superficial unul de la altul si din ziare, asocierea \"cutremur + mare = uneori tsunami\". Evident ca cine stie despre ce este vorba iese din discutie.
Off topic:
Se pare ca am un mare defect si nu reusesc sa ma exprim eficient :harhar:

asta e dupa fasole nu dupa cirese:ack:
profitati ca nu am timp si ma vanzolesc mai mult alaturi pe gfx:ack:
o sa va dau extemporal la toti curand si sa vedemce ati invatat din lectiile lui Alty.:ack:

Alty a spus:
...Deci care este rostul intrebarii?:ack::harhar::hypocrite:
Mi-am pus problema cum functioneaza la noi pentru o masa de oameni obisnuiti, informati superficial unul de la altul si din ziare, asocierea \"cutremur + mare = uneori tsunami\". Evident ca cine stie despre ce este vorba iese din discutie.
Off topic:
Se pare ca am un mare defect si nu reusesc sa ma exprim eficient :harhar:

:biggrin:OK:biggrin:

asta e dupa fasole nu dupa cirese:ack:
profitati ca nu am timp si ma vanzolesc mai mult alaturi pe gfx:ack:
o sa va dau extemporal la toti curand si sa vedemce ati invatat din lectiile lui Alty.:ack:

:harhar:alea sunt alte sunete-daca tot suntem in postul Craciunului...:hypocrite::harhar:

bine ca exista hipermarket ca in felul asta au unde adaposti oamenii in nevoie.
ma indoiesc ca la un seism mare mai sunt asa multe spitale.

:smile:poate in caz de razboi...pentru destinatii civile, rechizitionarea unui spatiu este extraordinar de dificila, se vor utiliza spatiile proprietate a administratiei publice locale/centrale (de ex. scoli, gradinite)....Pune-te in locul unui patron (nu roman) cand sa strangi marfa, unde s-o pui, cum supraveghezi intrarile...mai bine scrie de la intrare: \"loc de furat\" (glumesc amar)...:ack:

ei culmea acum.
pai mai conteaza marfa cand e vorba de catastrofe?
oamenii fac si cumpara marfa!
este mai importanta viata decat alte tampenii.:ack:

Dodo a spus:

:smile:poate in caz de razboi...pentru destinatii civile, rechizitionarea unui spatiu este extraordinar de dificila, se vor utiliza spatile proprietate a administratiei publice locale/centrale (de ex. scoli, gradinite)....Pune-te in locul unui patron (nu roman) cand sa strangi marfa, unde s-o pui, cum supraveghezi intrarile...mai bine scrie de la intrare: \"loc de furat\" (glumesc amar)...:ack:

Daca nu ma insel (si evident ca nu ma insel, eu am dreptate intotdeauna), prefectura Bucurestiului a chemat la discutie patronii sau reprezentantii legali ai hipermarketurilor din Bucuresti. In urma discutiilor, s-au semnat niste protocoale si intelegeri prin care in caz de cutremur, hipermarket-urile asigura locuri de adapost pentru sinistrati si ofera apa si alimente.

A scris in presa la momentul respectiv dupa care s-a asternut tacerea.

Alty, daca tu ai un hipermarket, preferi sa risti sa tabere populatia pe magazin, sa il sparga sa distruga si sa fure tot ce le pica in mana? Sau sa pasezi problema statului... caci el va trebui sa se ocupe de distributia apei si alimentelor, de sinistratii care vor fi adapostiti acolo... oricum ti se va asigura cat de cat o paza minima, iar o mare parte din produse vor fi platite pana la urma, evident, de la buget.

[quote name=\'Alex]... In urma discutiilor\' date=\' s-au semnat niste protocoale si intelegeri prin care in caz de cutremur, hipermarket-urile asigura locuri de adapost pentru sinistrati si ofera apa si alimente.[/quote\']Dar sunt mai bine construite decat restul cladirilor?

Pai sunt construite conform ultimelor normative de proiectare antiseismica, sunt structuri tip hala din metal (elastic) doar cu parter, deci cel mai rau lucru care ar putea sa se intample acolo este sa se rupa vreo grinda si sa pice o bucata de acoperis... in rest, normal, marfa rasturnata de pe rafturi, sticla sparta, si cam asta e tot ce se poate intampla mai rau intr-un hipermarket.

Back
Sus