• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Protectia civila

Alty a spus:
Dodo a spus:
bine ca exista hipermarket ca in felul asta au unde adaposti oamenii in nevoie.
ma indoiesc ca la un seism mare mai sunt asa multe spitale.

:smile:poate in caz de razboi...pentru destinatii civile, rechizitionarea unui spatiu este extraordinar de dificila, se vor utiliza spatile proprietate a administratiei publice locale/centrale (de ex. scoli, gradinite)....Pune-te in locul unui patron (nu roman) cand sa strangi marfa, unde s-o pui, cum supraveghezi intrarile...mai bine scrie de la intrare: \"loc de furat\" (glumesc amar)...:ack:

Daca nu ma insel (si evident ca nu ma insel, eu am dreptate intotdeauna), prefectura Bucurestiului a chemat la discutie patronii sau reprezentantii legali ai hipermarketurilor din Bucuresti. In urma discutiilor, s-au semnat niste protocoale si intelegeri prin care in caz de cutremur, hipermarket-urile asigura locuri de adapost pentru sinistrati si ofera apa si alimente.

A scris in presa la momentul respectiv dupa care s-a asternut tacerea.

Alty, daca tu ai un hipermarket, preferi sa risti sa tabere populatia pe magazin, sa il sparga sa distruga si sa fure tot ce le pica in mana? Sau sa pasezi problema statului... caci el va trebui sa se ocupe de distributia apei si alimentelor, de sinistratii care vor fi adapostiti acolo... oricum ti se va asigura cat de cat o paza minima, iar o mare parte din produse vor fi platite pana la urma, evident, de la buget.

Inseamna ca Dodo face o confuzie..una-i spitalul (chestia cu antisepticul..desi nu toate gradinitele si scolile au autorizatie sanitara de functionare..dar gradinitele au BUCATARIE) si alta-i adapostirea....Asa putem vorbi si de hoteluri, si de Mall-uri...Nu stiam de protocoale...poate s-au finalizat mai de curand...

[quote name=\'Alex]... In urma discutiilor\' date=\' s-au semnat niste protocoale si intelegeri prin care in caz de cutremur, hipermarket-urile asigura locuri de adapost pentru sinistrati si ofera apa si alimente.[/quote\']Dar sunt mai bine construite decat restul cladirilor?

Greutatea elementelor de constructie este alta...Alte principii, grupuri electrogene, rezervoare de apa (in principiu pentru incendiu..dar este important ca au rezerve de apa), instalatii de stingere tip sprinkler, instalatii de incalzire, rezerve de combustibili, instalatii de climatizare...sunt ceva avantaje...nu depind pentru cateva zile decat de furnizarea de curent electric..E ceva, totusi, sa ai o oarecare independenta fata de alte retele de utilitati (a... am uitat, in unele cazuri transmisiile de voce date sunt mult mai bine realizate la acest gen de investitii...si care chiar merg....).

Inseamna ca Dodo face o confuzie..una-i spitalul (chestia cu antisepticul..desi nu toate gradinitele si scolile au autorizatie sanitara de functionare..dar gradinitele au BUCATARIE) si alta-i adapostirea....Asa putem vorbi si de hoteluri, si de Mall-uri...Nu stiam de protocoale...poate s-au finalizat mai de curand...

La inceputul anului, prin primavara... in perioada in care s-a accelerat campania de consolidare a cladirilor, Mioara Mantale.

da prefectul capitalei dar in restul oraselor cum e?
ideea este sa existe oameni cu initiativa si cu sange rece.
nu spun ca va fi perfect dar se pot improviza multe.
cert este ca un lucru nu pricep oamenii: mizeria aduce boli.
ma uitam ce a fost dupa katrina si ma ingrozeam.
dupa o catastrofa uiti ca exista adp, rosal, uiti de toate si pui mana si pastrezi curat!
incerci sa ajuti cat poti chiar daca numai sa faci un ceai celor care se pricep sa acorde ajutor sau rupi fese, cari, etc
nu mai exista reguli, legi, exista omenie, exista cunostiinte acumulate in timp ce trebuie puse in practica!

La inceputul anului, prin primavara... in perioada in care s-a accelerat campania de consolidare a cladirilor, Mioara Mantale.

Acest lucru ma indrituieste sa fiu ceva mai increzator...Revenind la discutia \"Ce fac autoritatile?\" respectiv intrebarea \"unde vor fi adapostiti sinistratii?\", raspunsul de mai sus confima faptul ca ceva se misca...:ack:
Sa nu fiu inteles gresit, astazi nu mai putem aplica principiile impuse de partidul-stat, nu pentru ca ar fi fost rele ci mai mult pentru ca sunt caduce...Este absurd sa ceri fiecarei firme sa aibe (nu stiu ce) instalatii de descarcerare, nu stiu cate lopeti, galeti, masti contra gazelor, fiecare acasa rezerve de hrana solida, conserve...Acest principiu se aplica la un anumit tip de eveniment-RAZBOI

iti strica o lopata in casa? eu cred ca era bine inainte de \'89 caci puneam osul la munca, invatam sa ne descurcam si singuri nu sa fim handicapati. e o rusine sa dai zapada de langa bloc dupa un vifor?
astepti sa vina guvernul sa caute sinistrati in caz de seism?
refuz sa cred ca romanii sunt tampiti ca cei din occident care au nevoie sa li se spuna ca pisica nu se usuca in cuptorul cu microunde si papagalul nu se spala la masina de rufe:ack:

dupa o catastrofa uiti ca exista adp, rosal, uiti de toate si pui mana si pastrezi curat!
incerci sa ajuti cat poti chiar daca numai sa faci un ceai celor care se pricep sa acorde ajutor sau rupi fese, cari, etc
nu mai exista reguli, legi, exista omenie, exista cunostiinte acumulate in timp ce trebuie puse in practica!

Felicitari:biggrin:, aici ar trebui sa ajungem..dar \"Guru prezicerilor politice\" ne-a dat doar 20 de ani de invatare a democratiei...:ack::rolleyes:

Nu poti cere, ca stat, dar poti recomanda...

iti strica o lopata in casa? eu cred ca era bine inainte de \'89 caci puneam osul la munca, invatam sa ne descurcam si singuri nu sa fim handicapati. e o rusine sa dai zapada de langa bloc dupa un vifor?
astepti sa vina guvernul sa caute sinistrati in caz de seism?
refuz sa cred ca romanii sunt tampiti ca cei din occident care au nevoie sa li se spuna ca pisica nu se usuca in cuptorul cu microunde si papagalul nu se spala la masina de rufe:ack:

Nu te face ca nu ai inteles..Nu vorbeam despre lopata de acasa, si nici despre datul zapezii...Doar echipele special constituite pot cauta persoanele blocate...Iar chestia cu etichetele care contin informatii in exces sunt datorate stupizeniei clientilor care au dat in judecata producatorii ca nu i-au atentionat ca nu trebuie sa faca aia...sau aialalalta:ack:

a fi stapan pe tine, a lua decizii in momente de cumpana, a fi instruit nu este democratie.
suntem oameni si trebuie sa ne purtam ca atare nu sa tipam sus si tare ca guvernul nu face nimic. in guvern 80% sunt total tampiti si isdi vad de interese iar restul sunt calcati in picioare.
sa ne amintim de povestea cu drobul de sare....

Uite inca o chestie... in caz de cutremur cu blocuri daramate, raniti, etc, fara electricitate, apa si telefoane, unde trebuie sa te duci ca sa beneficiezi de ajutorul statului? Unde poti sa te informezi despre locurile unde se infiinteaza spitale mobile, adaposturi, apa, alimente? Ca mi se pare aberant sa astepti pana apare in zona politia, salvarea sau pompierii... Te duci la primarie? Care, generala sau de sector? La sectia cea mai apropiata de politie? Sunt lucruri pe care nici eu, si nici alti oameni nu le cunosc.

Alty hush. am pus o stire pe gfx in care un inteligent a luat la f....un arici pt ca asa a spus o vrajitoare:ack:
evident ca a ajuns zdrente la spital!
ma scuzi dar dupa o catastrofa de tip seismic nu mai stau sa vina x si y sa caute supravietuitori ci ajut cat pot. daca e ca in sumatra dupa tsunami?
daca sunt drumuri blocate? daca e viscol?
pana vin aia mor oameni!
in astfel de situatii iei decizii rapide si nu mai astepti pe nimeni caci poti fi tu inlocul celor de sub grinzi, moloz,etc

Nu poti cere, ca stat, dar poti recomanda...

Atentie....recomandarile se fac in conformitate cu legea..daca nu respecti \"recomandarile\" platesti amenda...Poti si trebuie sa ai in dotare acele scule, echipamente, instalatii care sa-ti asigure o oarecare independenta..dar nu sa ai depozit de materiale (pe care le numeri in fiecare an la inventariere, si pentru ca nu le folosesti nici nu se amortizeaza)...De aceea sunt \"Rezervele de stat\"...ei ruleaza aceste produse dupa un anumit algoritm (unele la 2/3 ani, altele se uzeaza moral...la ei in depozit)...

iti spun eu.
logic ar fi ca in marile intersectii, la statii de metrou, parcuyri, etc sa se infinteze brusc zone de informare, distribuire alimente, corturi de prim ajutor, etc.

sa-mi spuna Alty daca are ceva informatii mai exacte

Oricata viteza de scriere as avea tot nu pot raspunde la 2 odata...Si mai trebuie sa plec si la scoala...

Obs.: discutia a luat o turnura demna de chat on-line, eu nu reprezint institutiile statului si nici nu sunt \"fac totul\"....una e sa educam ...cativa curiosi si alta e sa aflam date/informatii ..:25:don\'t shoot Don\' Semanca...:ack:

Deci cred ca iti dai seama ce ai fi patzit daca ai fi reprezentat institutiile statului... ti-ar fi trebuit tie acea banda de transpiratie:biggrin:

Yeap, asta incerc sa fac eu, sa aflu de la tine niste informatii :ack: evident, doar daca le detii si vrei sa le share-uiesti cu noi :hypocrite:

Deci cred ca iti dai seama ce ai fi patzit daca ai fi reprezentat institutiile statului... ti-ar fi trebuit tie acea banda de transpiratie:biggrin:

Yeap, asta incerc sa fac eu, sa aflu de la tine niste informatii :hypocrite: evident, doar daca le detii si vrei sa le share-uiesti cu noi :harhar:

De acord, nu le share-uiesc, le transmit...doar acele informatii publice...nu sunt secrete cat mai mult sunt ipoteze de lucru...este mult de explicat...nu locul de amplasare este important (5/6 pe o scala 1-10) ci ce trebuie adus acolo....daca fixezi un loc si acolo nu se intampla nimic..situatia devine ridicola, nu?

N-au intrat zilele in sac..si nici nu s-au semnalat miscari \'\'anticipative\" dinspre Vrancioaia...Cu timpul va mai scriu, dar este de dorit sa facem o ordine in subiectele abordate (nu mai stiu la ce sa raspund mai intai):ack:

Ok, am o idee. Hai sa facem un forum separat de protectie civila si acolo sa discutam organizat toate subiectele. Agree?

Ok, am o idee. Hai sa facem un forum separat de protectie civila si acolo sa discutam organizat toate subiectele. Agree?

Pai topicul acesta nu este suficient? ma gandeam ca in chat sa fie puse intrebari, comentarii..iar in acest topic sa incerc sa transmit raspunsurile...Cu un mic amendament, nu pot raspunde la o avalansa de intrebari, unele cu caracter de generalitate si altele punctuale (discutia despre lopata a fost interesanta):ack:

Back
Sus