Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
iti strica o lopata in casa? eu cred ca era bine inainte de \'89 caci puneam osul la munca, invatam sa ne descurcam si singuri nu sa fim handicapati. e o rusine sa dai zapada de langa bloc dupa un vifor?
astepti sa vina guvernul sa caute sinistrati in caz de seism?
refuz sa cred ca romanii sunt tampiti ca cei din occident care au nevoie sa li se spuna ca pisica nu se usuca in cuptorul cu microunde si papagalul nu se spala la masina de rufe:ack:
Uite inca o chestie... in caz de cutremur cu blocuri daramate, raniti, etc, fara electricitate, apa si telefoane, unde trebuie sa te duci ca sa beneficiezi de ajutorul statului? Unde poti sa te informezi despre locurile unde se infiinteaza spitale mobile, adaposturi, apa, alimente? Ca mi se pare aberant sa astepti pana apare in zona politia, salvarea sau pompierii... Te duci la primarie? Care, generala sau de sector? La sectia cea mai apropiata de politie? Sunt lucruri pe care nici eu, si nici alti oameni nu le cunosc.
Si inca ceva, la mijlocul anilor 1940 in Romania s-au introdus fortat difuzoare in fiecare casa, care functionau independent de reteaua de energie electrica, tocmai pentru ca toti sa poata auzi comunicatele importante pe care le dadeau autoritatile.
In prezent ce metode au autoritatile de a se adresa eficient populatiei si a o indruma intr-un caz cum este cel prezentat mai sus?
Dodo a spus:iti strica o lopata in casa? eu cred ca era bine inainte de \'89 caci puneam osul la munca, invatam sa ne descurcam si singuri nu sa fim handicapati. e o rusine sa dai zapada de langa bloc dupa un vifor?
refuz sa cred ca romanii sunt tampiti ca cei din occident care au nevoie sa li se spuna ca pisica nu se usuca in cuptorul cu microunde si papagalul nu se spala la masina de rufe:ack:
Apropo de \"timpiti ca cei din occident\". anul trecut da o zapada de vreo 2 degete (care a tinut cam 4 zile) si bineinteles ca n-a putut fi curatata in cartiere din cauza strazilor prea mici. juma\' de strada incepe sa injure primaria
Alex a spus:Imagineaza-ti urmatorul scenariu: are loc un cutremur de 7,5 grade Richter cu epicentrul in Vrancea, seara la ora 23.30. Cutremurul te surprinde in casa, blocul este avariat, scapi doar cu niste taieturi pe maini si pe fata de la cioburile lustrei care s-au spart si cu un umar luxat (ai cazut pe el cand te-ai dezechilibrat), si iesi din bloc fiindca nu stii cat de mult este afectata structura de rezistenta si daca este periculos sau nu sa stai inauntru.
daca nu ti s-a spart decit lustra se presupune ca rucsacelul cu trusa de prim ajutor seva de-ale gurii si apa a ramas intact deci poti sa-l iei inainte de a iesi din bloc. a... nu ai nimic pregatit ca n-o sa ti se-ntimple tocmai tie, atunci intr-adevar trebuie sa stii unde te duci. dar daca acolo e plin pina la refuz?
citi din noi au un plan de evacuare acasa, citi au stabilit puncte sau locuri unde se pot intilni cu familia sau prietenii daca se pierd unii de altii? cred ca astea ar trebui sa cunoastem int
gusteru a spus:Dodo a spus:iti strica o lopata in casa? eu cred ca era bine inainte de \'89 caci puneam osul la munca, invatam sa ne descurcam si singuri nu sa fim handicapati. e o rusine sa dai zapada de langa bloc dupa un vifor?
Apropo de \"timpiti ca cei din occident\". anul trecut da o zapada de vreo 2 degete (care a tinut cam 4 zile) si bineinteles ca n-a putut fi curatata in cartiere din cauza strazilor prea mici. juma\' de strada incepe sa injure primaria
in olanda. as putea sa-ti mai povestes tot de anul trecut de pe autostrada cu idioti cu 4x4 intepeniti ca nu stiau sa-i cupleze fata, etc
am scris pe undeva pe la inzapeziri, dar nu stiu daca la dezastre in Ro sai in strainatate
http://denkvooruit.crisis.nl/print-de-rampenbewaarkaart/gusteru a spus:in olanda. as putea sa-ti mai povestes tot de anul trecut de pe autostrada cu idioti cu 4x4 intepeniti ca nu stiau sa-i cupleze fata, etc
am scris pe undeva pe la inzapeziri, dar nu stiu daca la dezastre in Ro sai in strainatate
da-mi si mie adresa site-ului orasului respectiv...mai au alte riscuri in afara de inundatii si inzapeziri?:ack:
asta-i un exemplu de harta de risc pe care-i trecut pot ce poate sa te afecteze, benzinarii care i-au foc, fabrici periculoase, etc