Buna ziua tuturor!
Ca si Accurate, vreau sa cumpar si intampin si eu o problema in a ma decide intre doua garsoniere:
- una este intr-un bloc monolit dat in folosinta in ianuarie 77 (ceea ce inseamna, probabil, construit in 76)
- cealalta intr-un bloc din placi prefabricate din 82.
Ambele sunt in acelasi cartier; cea din 77 este mai spatioasa, mai ieftina cu vreo 3000 EUR si mai bine pozitionata.
Evident, din motivele mai sus mentionate tind catre cea din 77. Insa peste tot aud ca "e mai bine sa cumperi ceva construit dupa 78".
Nu mai stiu ce sa cred; o logica de bun-simt este, de asemenea, dilematica: daca blocul a fost dat in folosinta in ianuarie 77 (care va sa zica a fost deja "zgaltait" in martie 77), asta inseamna ca rezista bine, nu? Sau, dimpotriva, inseamna ca a fost afectat de cutremur, chiar daca nu in mod vizibil, in ceea ce priveste rezistenta?
Un alt factor care imi ingreuneaza decizia este faptul ca mai tarziu as vrea sa vand respectiva garsoniera. Evident, ar fi mai usor de vandut una din 82 decat una din 77... Insa ca sa nu intru si in chestiuni de ordin economic, m-as multumi deocamdata cu un sfat (cat de cat) tehnic.
Multumesc anticipat celui (celor) care vor avea amabilitatea sa emita o opinie utila la adresa ... dilemei mele.
O zi excelenta tuturor - si un week-end frumos, ca e aproape!