• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Siguranta blocurilor

rosanaa_i, sint atitea mii, zeci de mii de apartamente in Bucuresti, de ce ai vrea unul tocmai intr-un bloc cu probleme??? sint sigura ca daca ai cauta, ai gasi ceva mult mai bun. sfatul meu e sa nu te incurci cu asa ceva. nu are rost si nici logica.
 
Nu stiu de ce anumite blocuri atrag cumparatorii ca mierea...Nu scara a rupt blocul ci cutremurul a rupt parterul slab si apoi s-a dus acea scara. Nu ar trebui sa doreasca cineva sa vada daca se repeta sau nu acel caz. Ce s-a facut inainte de 1963, cu acea solutie constructiva, adica parter slab, a fost gasit ca nerecomandabil inca din 1963 iar in 1977 s-a vazut de ce. Cautati altceva, de preferinta facut dupa 1978. Oricum, nici asigurare nu veti avea in acel bloc de risc 1.
 
Buna ziua tuturor!
Caut sa cumpar un apartament, am vazut cateva, dintre care doua mi se par ok, dar nu prea stiu cum sa aleg.
Am tot cautat sa aflu ce este de preferat (dpdv al rezistentei la cutremur si chiar ca izolatie) dintre un bloc de 10 etaje monolit si unul de 8 etaje din prefabricate, avand acelasi an de constructie ('84), acelasi pret si sunt situate la doar 200 m unul de celalat, practic aceeasi zona. (Am gasit si un etaj 2 dn 4, din '85, in alt cartier, dar ma departez de job si de centru...)
Multumesc!
 
in primul rind, bun venit pe forum!
dpdv seismic, nu cred ca e vreo problema cu nici unul dintre ele. eu zic sa te orientezi spre detalii, alege-l pe cel mai confortabil.
 

Va salut.
Eu l-as alege pe cel de 10 etaje monolit,din motiv structural.
 
Buna ziua tuturor!

Ca si Accurate, vreau sa cumpar si intampin si eu o problema in a ma decide intre doua garsoniere:
- una este intr-un bloc monolit dat in folosinta in ianuarie 77 (ceea ce inseamna, probabil, construit in 76)
- cealalta intr-un bloc din placi prefabricate din 82.
Ambele sunt in acelasi cartier; cea din 77 este mai spatioasa, mai ieftina cu vreo 3000 EUR si mai bine pozitionata.
Evident, din motivele mai sus mentionate tind catre cea din 77. Insa peste tot aud ca "e mai bine sa cumperi ceva construit dupa 78".
Nu mai stiu ce sa cred; o logica de bun-simt este, de asemenea, dilematica: daca blocul a fost dat in folosinta in ianuarie 77 (care va sa zica a fost deja "zgaltait" in martie 77), asta inseamna ca rezista bine, nu? Sau, dimpotriva, inseamna ca a fost afectat de cutremur, chiar daca nu in mod vizibil, in ceea ce priveste rezistenta?

Un alt factor care imi ingreuneaza decizia este faptul ca mai tarziu as vrea sa vand respectiva garsoniera. Evident, ar fi mai usor de vandut una din 82 decat una din 77... Insa ca sa nu intru si in chestiuni de ordin economic, m-as multumi deocamdata cu un sfat (cat de cat) tehnic.

Multumesc anticipat celui (celor) care vor avea amabilitatea sa emita o opinie utila la adresa ... dilemei mele.

O zi excelenta tuturor - si un week-end frumos, ca e aproape! :D
 
Bun venit pe forum, Marina. :D

Eu ti-as recomanda blocul mai nou, cel din 1982...Nu spun ca blocul din 1977 nu ar fi bun. De exemplu, eu locuiesc intr-un bloc P+4 (parter plus 4 etaje), din prefabricate de beton armat, construit in 1974-1975, si iti marturisesc ca nu imi fac grji, tipul asta de blocuri e printre cele mai bune pentru conditiile din Bucuresti. (Presupun ca esti bucuresteanca... :D )
 
geniusica, nu am inteles ce vrei sa spui cu ultimul post. daca ai probleme cu utilizarea forumului, trimite-mi un mesaj privat sau scrie pe chat.
 
unde pot gasi anul construirii blocurilor din bucuresti?

asta e intrebarea mea!



anda a spus:
geniusica, nu am inteles ce vrei sa spui cu ultimul post. daca ai probleme cu utilizarea forumului, trimite-mi un mesaj privat sau scrie pe chat.
 
Buna! Sunt noua pe acest forum, dar va urmaresc de ceva timp. Am o mare problema care imi da batai de cap, insomnie si frica permanenta afectandu-mi activitatile zilnice. In aprilie am cumparat un apartament de 3 camere construit pe cadre de beton. La vremea aceea credeam ca am facut o alegere buna, dar acum nu mai sunt de aceeasi parere. Citind diverse articole despre rezistenta cladirii la cutremure am descoperit ca aceste blocuri ar fi foarte vulnerabile(strict lectura de pe net, fara parerea unui specialist avizat). Blocul este de 10 etaje construit in 1986. Are forma literei U(formata din 2 L despartite de un rostru) apartamentul are vedere dubla.La parter exista spatii coemrciale, dar nu sunt nari si au f multi stalpi. cadrele sunt umplute cu zidarie de BCA. Am intrat si la subsol si arata bine. Nu ma pot bucura deloc de aceasta casa, mai ales ca am renovat complet apartamentul si am vazut ca are peretii de bca, inclusiv cei exteriori(bca de 30-35 cm acoperiti de in strat gros de beton. La fel si intre apartamentul vecin. Locuieste cineva intr-un astfel de bloc? Cum s-a comportat la cutremur? As vrea sa-l vand si maine dar l-am luat prin Prima casa si 5 ani nu il pot instraina. Sotul meu nu are nicio problema in acest sens, dar eu cred ca sunt in pragul unei depresii. Astept un copil si mi-e teama sa ma mut acolo. Daca exista printre voi persoane cu experienta si cunostinte in constructii va rog sa va spuneti o parere. Multumesc
 
Si eu locuiesc intr-un bloc similar, numai ca nu este in U ci in I.
Am prins in el seismul din 2004 si ulterioarele. Nu a fost nici o problema, doar ca s-a miscat. Si stau la 10 din 10.
Nu am nici un fel de stres.
 
alina, cladirea pare a fi buna, nu-ti face griji. probabil si pentru ca esti insarcinata ai gindurile astea. ia exemplul sotului tau si linisteste-te. bucura-te ca ai casa ta si nu te mai gindi la cutremur. aranjaza-ti doar obiectele, astfel incit sa nu cada peste tine in caz de zguduiala.
 
vreau o parere sincera din partea voastra, nu vreau incurajari:))). Au uitat sa va spun ca intre cele 2 scari ale blocului exista o crapatura. Am vb cu administratorul si mi-a spus ca acolo este un rostru si ca spatiul respectiv a fost acoperit cu tencuiala care in timp, din cauza miscarilor, s-a crapat. Am vazut si la blocurile vecine aceeasi crapatura, chiar daca sunt din prefabricate. Sa fie asta o problema?Aaaaaa....si apropo de frica de cutremur:)) http://www.adevarul.ro/actualitate/Institutul_de_Geofizica_din_Kiev-_-Va_avea_loc_un_seism_puternic_in_zona_Vrancea_0_340166176.html.... ce parere aveti?
 
Pai parere sincera ti-am spus si eu ;) Locuiesc intr-un bloc oarecum similar (cadre, BCA, rost intre scari, etc) construit cam in aceeasi perioada, si nu am nici cel mai mic stres.
 
si parerea mea a fost sincera. crede-ma ca nu-mi permit sa dau un sfat linistitor cuiva, care sa-l ia de bun si din cauza mea sa pateasca ceva.
este normal sa existe acele spatii intre scari. si la al meu exista. si nu afecteaza cu nimic rezistenta.
se pare ca ai vazut doar incurajarile nu si sfatul de a-ti aranja lucrurile din casa asa incit sa nu vina peste tine in caz de cutremur. e posibil ca blocul sa ramina in picioare dar tu sa fii strivita sub un dulap prost amplasat sau sa fii lovita de te miri ce obiect cocoțat pe vreo polita.
 
Azi am observat ca bulinele rosii de pe blocurile de pe Stefan cel Mare colt cu Lizeanu au disparut. Au fost cumva consolidate blocurile? Am mai observat ca la parter a "crescut" ceva de lux, un local pompos care nu stiu exact ce ofera, Belaggio. Are oare legatura disparitia bulinei rosii cu re-re-redeschiderea lui Belaggio?
Dupa aceea m-am uitat si dupa alte buline rosii prin oras. Parca s-au imputinat vizibil. Stie cineva ceva?
 
Iepurila, interesanta observatia ta. sa ne punem pe cercetat...
 
Back
Sus