Ce interesanta poza cu interiorul cofetariei... ca o recapitulare: balcon sustinut de un rand de stalpi; probabil stalpii se continuau si in balcon pana la tavan. In spate, un alt rand de stalpi, destul de apropiat de cel din fata. M-as fi asteptat sa mai vad un rand de stalpi chiar la marginea balconului, sau ca randul din fata sa fi fost asezat pe marginea balconului, dar in cazul asta balconul ar fi necesitat totusi un sprijin pe mijlocul lui, distanta ar fi fost destul de mare intre cele doua randuri de stalpi.
Pe urma, de la mijlocul balconului si pana in dreapta fotografiei nu se mai vede nici un stalp. Presupun ca in dreapta ar trebui sa fie geamurile de la strada, probabil acolo a mai existat un rand de stalpi, foarte aproape de geamuri sau in plan cu acestea.
Mi-a sarit in ochi distanta mare intre randul de stalpi care sustin pe mijloc balconul si presupusul rand de stalpi de la geamurile cofetariei. Este aproape dublul distantei dintre cele 2 randuri de stalpi (mijlocul balconului - spate).
Si acum sa ne uitam un pic la poza pe care o am eu:
Din poza asta senzatia mea este ca blocul s-a daramat spre strada, iar daca ma uit si la poza din interior pusa de ermax mai sus pot sa zic ca primii care s-au rupt au fost stalpii de la strada, din apropierea geamurilor (care nu apar in poza, dar eu presupun ca s-ar fi aflat acolo). Probabil tocmai distanta mare intre randurile de stalpi a facut ca la o solicitare orizontala mai puternica blocul sa forteze stalpii de la strada care au cedat.
Voi ce parere aveti?
P.S. Poza mai mare se afla la
http://picasaweb.google.com/cinemarts/Cutremurnet/photo?authkey=ChYYUhC81f8#5169547003025218018
(Dati click pe semnul de lupa cu + din dreapta sus ca sa o vedeti la dimensiune originala)