Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
GeoX a spus:Daca vine din Muntii Vrancei si de la foarte mare adancime (140-160 km), directivitatea va fi foarte neta spre nord-est. Aria macroseismica va fi foarte larga, dar cu extensie pronuntata spre Campia Rusa pana dincolo de Moscova. Astfel de cutremure, mai mari sau mai mici, au avut loc in 1446, 1516, 1637,1701, 1802, 1868, 1940. Nu toate aceste evenimente au avut magnitudini foarte mari; cele catastrofale au fost in 1516, 1802 si 1940.
Daca vine din capatul de SV, Muntii Buzaului, la o adancime de 120-140 km, e de asteptat ca, desi va avea probabil tot o predominanta spre Moldova, Iasi-Chisinau, sa exista totusi efecte mai simetrice, cu unele amplificari si in Muntenia, Oltenia, dar si spre Transilvania, inclusiv in interirul arcului carpatic spre Covasna. Astfel de cutremure au avut loc in 1471, 1620, 1679, 1738, 1790, 1829, 1894, 1908, 1986.
Un cutremur major de tipul celor din 1838 si 1977, cu directivitate neta spre Muntenia, adancimi focale de 80-110 km, este cel mai putin probabil.
Pana una alta eu imi vad de viata, ca nu-mi permit un concediu prelungit fix acum, singura mea grija reala e ce am deasupra capului, la propriu, aviz mobile, lustre, obiecte de decor & co.
executivul a spus:[PANARAMA]
E clar! Vine PRAPADUL! Ma mut in masina! Ba NU! Daca se crapa pamantul si ma inghite cu masina cu tot? Ma mut in Air Force One, sa ma alimenteze cu combustibil in zbor, sa nu mai ating pamantul pana nu se desprinde placa aia si inceteaza Vrancea, dar daca incepe sa tremure iar fix la aterizare?
21.12.2012 e sfarsitul, am simitit-o cu corpul, mi-au spus-o si vracii si samanii! FUGIITI!
Gata! Stiu! Plec departe, plec pe Marte! Va pup, pa pa!
[/PANARAMA]
Lasand panarama, si mie mi se par suspecte intensificarile astea pe falii "secundare", clar s-au adunat niste tensiuni neobisnuite in sol, seamana oarecum cu ce am mai citit pe la marile cutremure din trecut, la cel din 1940 parca, dar cum interactioneaza cu blocul relict si ce va urma doar Bunul D-zeu si placa pot sa stie. Pana una alta eu imi vad de viata, ca nu-mi permit un concediu prelungit fix acum, singura mea grija reala e ce am deasupra capului, la propriu, aviz mobile, lustre, obiecte de decor & co.