Multumesc, ce-i drept cu intarziere, pentru raspuns.
Este foarte corect spus ca zvonistica din categoria "soc si panica" privitoare la Marele Cutremur care "va lovi negresit si curand" are un iz de distragere a atentiei populatiei de la problemele cu adevarat importante. Pe de alta parte, de cand am auzit vehiculandu-se public si varianta unei aplicatii de avertizare seismica pe smart-phone pentru care ar exista posibilitatea de a te abona platind o valoare de 9,90 EURO/ luna, as spune ca tot spectacolul acesta ieftin se reduce la TUPEU...
Una la mana nu stiu daca neaparat avertizarea populatiei cu ceva secunde inainte de producerea unui cutremur ar fi neaparat un lucru bun. In primul rand, la cum il stiu eu pe roman, astfel de initiativa n-ar face altceva decat sa umple scarile blocurilor cu oameni poate exact in momentele critice... Sigur ar fi putine persoane care in loc sa foloseasca oportunitatea aceasta pentru a se punela adapost in interiorul locuintei. Cei mai multi probabil ar alege sa se buluceasca pe scari.
Doi la mana, daca nu detin un I-phone, smartphone sau nu-mi permit lunar suma de 9,90 EUR, ce fac? Sansele mele de salvare se reduc la minim? Suntem condamnati in functie de statutul social, sau cum?
Avand in vedere ca "preamaritii nostri" (oricare ar fi fost culoarea, orientarea sau programul politic) n-au fost in stare sa reconsolideze nici macar 10 % dintre cladirile afectate de cutremurele anterioare in Bucuresti (damitai in alte orase..) n-ar trebui ca macar posibilitatea asta sa ne-o ofere gratuit si sa gaseasca, impreuna cu marile companii de telecomunicatii solutii pentru ca aceste avertismente sa poata fi primate pe orice dispozitiv mobil?...Nu stiu, nu asa ar fi normal?
In plus, trecand peste toate astea, ok, buuun, vine marele cataclysm, se intampla.... As fi extreme de curioasa sa stiu pe ce forte si resurse de interventie dupa evenimentul major ne bazam. Cumva doar serviciul SMURD? Pentru ca n-as vrea sa ma injure nimeni, dar in 1977 s-a reusit o interventie promta. Acum, la cum arata lucrurile, s-ar putea ca la un eveniment nu la fel de grav in sine ca care cel din '77, numarul victimelor sa fie mult mai mare si asta strict din cauza balbaielii in actiuni a autoritatilor....
Sper din toata inima sa ma insel.