Eu spun de fapt asa: E GREU DE DOVEDIT O LEGATURA INTRE ACELE CUTREMURE SI CELE DIN VRANCEA ! Adica, se pot afirma multe, dar ceva sigur nu se poate spune, dat fiind ca nu se pot trage totusi concluzii din cateva coincidente. Pai uite cutremurul din sudul Greciei, Marea Ionica, din 8 ianuarie 2006 ! Seism de magnitudine 6,6-6,7 produs la 70 km adancime !!!! 70 km adancime in Marea Ionica !!! Resimtit din Egipt pana in Italia !! A influentat cumva Vrancea ??? As zice ca nu.:harhar::harhar::36: Pe de alta parte, eu nu (mai) iau de buna 100% tot ce se spune oficial. Reamintiti-va declaratiile destul de hazardate ale lui Marmureanu din 2002. Prima data, imediat dupa seismul superficial de la Moldova Noua din 24 mai 2002, declara pentru presa ca se asteapta din moment in moment la un cutremur vrancean de 6,5-6,6 grade, cica are \"terenul pregatit\" si ca au masurat ei, la statiile lor din tara acest lucru !!! Eu pe atunci eram in Olanda, dar am urmarit presa pe Net si mi-au spus si ai mei ca a declarat acelasi lucru si la TV. A doua oara a fost in august, la inceput, tot dupa un al doilea cutremur la Moldova Noua (2 august), se produsesera si cateva cutremure vrancene pe 3-4 august 2002 (unul de 4,9) si dansul afirma ca \"in zilele urmatoare ne asteptam la un cutremur vrancean de 6-6,2 grade, fiindca la statiile noastre din tara s-au constatat perturbari ale campului electromagnetic\" !!! Atunci eram in tara fiindca venisem in vacanta din Olanda ! :35::harhar::10::harhar: Nu ma intelegeti gresit. A avut dreptate ca pana in 2006 nu va avea loc un cutremur major, dar, ca orice om de stiinta care lucreaza intr-un domeniu atat de complex cum e acesta (cu atatea necunoscute si INCERTITUDINI...nota bene, NU SE POATE COBORA LA 100-150 KM ADANCIME SA VEZI CU PROPRII OCHI CE SE INTAMPLA ACOLO !!!), nu inseamna ca nu se poate si insela uneori ! Inca ceva. EarthQuake, tu esti din Arges ! Am o intrebare la tine: ATI SIMITIT CUMVA IN 1996 SAU IN 1998 UN CUTREMUR FAGARASAN LOCAL DE 5,5 GRADE PE SCARA RICHTER ???? Eu inteleg ca INFP nu anunta toate cutremurele, dar totusi ma gandesc ca un astfel de seism, fiind de adancime relativ mica, s-ar fi simtit un pic in zona ! Or, am discutat cu multi amici, cunostinte de familie care locuiesc in Arges, inclusiv la Curtea de Arges, si...nici pomeneala de asa ceva !!! Adica, or fi fost cutremure locale, dar mici, 2-3 grade, total nesemnificative ! Deci, toti cei cu care am vorbit au infirmat categoric ca in 1996 sau 1998 ar fi simtit un cutremur local de intensitate medie ! Sa fim seriosi, un fagarasan de 5,5 la 15-20 km adancime se simte in zona, cat de cat, NU TRECE NEOBSERVAT !!!! Si atunci, vin eu cu intrebarea: DE CE SUSTINE MARMUREANU F. SENIN (!!!!) CA IN 1998 A FOST UN CUTREMUR DE 5,5 IN FAGARAS ??? De ce ?? Ramane cu semn de intrebare. EarthQuake, zi si tu... E o afirmatie pe care a facut-o public, si mi-a zis-o si mie in particular. EarthQuake, nu vreau sa zici ca sunt un carcotas fara motiv...(cum zice Dodo :ack
. Totusi, unele declaratii publice ale lui Marmureanu sunt destul de contradictorii...Pana la un punct, nu ar trebui poate sa fie neobisnuit acest lucru, dar totusi...
Dar sa revin. Nu tin minte si nu am vazut informatii despre cutremure adanci mari in martie 1977 in alte regiuni. Si chiar daca ar fi fost, ce importanta ar avea, Dodo ??? NICI O IMPORTANTA :51: