mihaitza76
New member
- Înscris
- 3 Noi 2013
- Mesaje
- 16
- Scor reacție
- 1
mojo a spus:In mod normal, daca s-au respectat normativele in vigoare, in cazul unui seism de +6.5 in cel mai nefericit caz se vor sparge niste geamuri.
La cladirile inalte pe structura metalica sau combinata (metalica si beton armat), datorita elasticitatii mai mari a structurii, poate apare senzatia de rau de mare.
Multumesc mult pentru raspuns, mojo!
Sper intr-adevar sa se fi respectat normativele in vigoare!
Revin cu o alta intrebare si profit [iar] de bunavointa si cunostintele celor de pe forum.
Ce stiti despre caminele din zona Regiei - cele ale Facultatii de Medicina, peste drum de Carrefour Orhideea (U1, U2 ... U6), ca mod de constructie, executare si rezistenta in fata unui cutremur Mw +6.5 grade pe scara Richter?
Avand in vedere ca aceste constructii sunt destinate studentilor si ca nu au fost modificari structurale la nivelul peretilor/grinzilor/stalpilor din interior si mai ales ca nu sunt spatii comerciale construite la parter, ma gandesc ca nu ar trebui sa aibe prea multe probleme.
Totodata, nu stiu de ce nu imi ofera foarte multa incredere - tind sa cred ca toata constructia e pe stalpi si grinzi, dar cu pereti interiori SI exterior din BCA (e posibil sa ma insel si sa fie caramida la peretii exteriori).
Mentionez ca regimul de inaltime este de P + 8 etaje. De asemenea, din ce stiu, aceste cladiri au fost construite in anii 90, dar nu sunt sigur si nu stiu exact cand.
Ar conta etajul in acest caz? De ex, e mai putin periculos sa se locuiasca la etajul 1 fata de etajul 7? Nu ma refer la balansul propriu zis indus de cutremur (si deci pericolul de a cadea obiecte pe cap), ci efectiv de daramarea constructiei cu pricina.
Astept cu mare entuziasm o parere / informatii mai solide din partea cuiva cu cunostinte mai avansate in domeniu. Va rog mult.
Multumesc!