Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
10 minute nu este suficient. Se produce panica. Poate ca anuntul il fac si altii nu doar romanii....
Cutremuratul:
Iti imaginezi cum ar fi sa se anunte la ora 11 ca peste 10 minute este un cutremur major in Vrancea? In urmatoarele 5 minute cad toate liniile telefonice. masinile vor bloca traficul, lumea va alerga fara tinta, vor uita de cratita de pe foc, vor fugi din cada urgent, se vor ingramadi toti la scoli, gradinite, mijloace de transport, etc. Poti sa ai sanse mari sa scapi in locul unde te afli si sa iti pice blocul in cap asteptand tramvaiul.
Mergi cu imaginatia si mai departe...spitale....etc...
iti recomand sa faci un test- 10 minute cu obstacole in cladire, imbulzeala, unii care se impiedica, babe si mosi cu bastonul sau care blocheaza scarile, liftul peste limita, etc.
adauga tipete si propria teama.
ar fi suficient timp daca ar exista un pas vioi si fara ghionti, inghesuiala, etc. daca la biserici abia fac fata jandarmii in cladiri inalte nu prea are cine...cam greu sa pui garduri pe scari...
10 minute e prea putin? Dar o ora? Dar o zi?
Pariez ca daca s-ar afla cu 1 zi inainte de cutremur, iar n-am fi anuntati.
Inca o data intreb: Cati oameni s-ar fi salvat in China daca s-ar fi anuntat cutremurul cu 10 minute? Foarte foarte multi.
Dar ce sa-i faci unii se cred dumnezei si decid cine trebuie sa traiasca si cine nu... cine sa stie si cine nu... De dragul nostru ne lasa sa murim cu zile...
Eu unul daca as sti de un cutremur si n-as anunta oamenii, m-as simti ca un criminal. Dar poate ca unii sunt obisnuiti cu sentimentul.
Imi aduc aminte de o gluma: Broasca ca sa nu fie udata de ploaie a sarit in balta.
La fel cu cutremurele: Decat sa moara doar cativa de panica, mai bine sa-i omoram pe toti.
Cei care se panicheaza oricum in caz de cutremur tot se vor panica.